Спеціалізована виставка Lisderevmash 2017: нові можливості для студентів деревообробників

4 жовтня 2017 року

      Минулий тиждень для кафедри технології деревообробки пройшов під знаком 16-ої міжнародної виставки машин і обладнання для лісового господарства, деревообробної та меблевої промисловості Lisderevmash 2017.

     Чотири дні фахівці галузі знайомилися з новинками обладнання, інструменту та технологій деревообробки. Загалом було представлено понад 150 компаній і 280 брендів із 16 країн світу. Окрім великої кількості обладнання, продемонстрованого як у павільйоні, так і на майданчику, експозицію насичували яскраві стенди і проходили майстер-класи столярної майстерності.
     Відкривали ж цьогорічну виставку керівник відділу Державного агентства лісових ресурсів України Руслан Крикун, генеральний директор ДП ЛІАЦ Віктор Мельниченко, голова асоціації «Меблідеревпром» Юрій Медведєв та представник НУБіП – директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида.

     Було відмічено, що Lisderevmash – це продуктивна взаємодія між державою, виробництвом і бізнесом. Захід сприяє розвитку лісового господарства і деревообробної галузі, оскільки саме тут представлено технічні рішення раціонального використання деревини і збереження лісових насаджень.
     Вперше на Lisderevmash проводилися майстер-класи столярної майстерності, де всі бажаючі могли попрацювати на деревообробному обладнанні. Тому тут активним учасником була наша кафедра технології деревообробки, представивши на стенді свої навчальні і наукові доробки. Крім того, для наших студентів зроблено кроки до дуальної освіти – поряд з можливістю ознайомитися із новинками деревообробного обладнання та технологій проводилися семінари. Для них читали лекції викладачі НЛТУ України - директор інституту механіки, автоматизації і компютерно-інтегрованих технологій Ігор Ребезнюк та доцент кафедри дизайну Ростислав Купчик. Обов’язковою складовою дуальної освіти є практичне навчання. І студенти магістратури вже мають фаховий досвід, працюючи біля деревообробного обладнання і спеціалізованого інструменту.

     Безумовно, приємно було зустріти на виставці випускників кафедри технології деревообробки. Вони успішно трудяться на власних деревообробних підприємствах або є начальниками та технологами столярних чи меблевих цехів.

 

    Завдяки значним зусиллям завідувача кафедри Олени Пінчевської зроблено важливий крок до покращення навиків та навчального процесу студентів-деревообробників. Так, досягнуто домовленості про читання фахових лекцій провідними працівниками деяких підприємств, крім того студенти мають можливість відвідати та ознайомитися із процесами виробництва або майбутнього працевлаштування.

 

     Отже, виставка пройшла на відмінно і з нетерпінням чекаємо наступних зустрічей.

Олександра Горбачова,
асистент кафедри технології деревообробки

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook