І Міжнародна науково-практична конференція «Гостинність і туризм майбутнього: наукові та практичні горизонти»

18 травня 2022 року

 

 

     17-18 травня 2022 року у онлайн-форматі відбулася І Міжнародна науково-практична конференція «Гостинність і туризм майбутнього: наукові та практичні горизонти».
     Плануючи захід, ніхто з нас навіть припустити не міг, що політична ситуація складеться таким чином, що Україна зробивши свій цивілізаційний вибір на користь демократії, буде виборювати свободу ціною людських життів, зазнавши страшних руйнувань інфраструктури, знищення унікальних пам’яток культури та природних ресурсів. Тим не менш нам вдалося, зібрати чудовий науковий склад з різних країн світу, фахівців-практиків індустрії гостинності.
     Організаторами науково-практичної конференції є кафедра готельно-ресторанної справи та туризму ННІ неперервної освіти та туризму НУБіП України, Західночеський університет (м. Пльзень, Чехія), Вища школа банківської справи (м. Познань, Польща), Державне агентство розвитку туризму України, Київська обласна державна адміністрація, Київська міська державна адміністрація, Асоціація індустрії гостинності України, Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму України.
     Конференція об’єднала провідних вчених, спеціалістів, експертів – друзів кафедри з України, Польщі, Англії, Чехії, Італії, Сполучених Штатів Америки, Єгипту. В роботі конференції прийняли участь більш аніж 100 учасників із українських та зарубіжних закладів освіти та індустрії гостинності.
     Модератор конференції д.т.н., професор кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Валентина Бандура представила учасників конференції.
     З вітальним словом від НУБіП України звернувся начальник науково-дослідної частини, д.с.н., професор Володимир Отченашко. Він закцентув увагу на важливості проведення заходів обраного формату, адже завдяки використанню IT розширюються горизонти для співпраці, обміну досвідом, що сприяє подальшому розвитку і вдосконаленню наукової роботи.
     Завідувач кафедри Інна Левицька зазначила, що зустріч в онлайн-форматі надає унікальну можливість для фахівців з різних міст України та зарубіжжя зібратись разом і обговорити актуальні питання розвитку індустрії гостинності.
     Голова Наглядової ради НУБіП України, д-р політ. наук, професор Микола Томенко, який є ініціатором й організатором загальнонаціональної акції «Сім чудес України», у своїй доповіді наголосив на необхідності збереження історико-культурних пам’яток України та запропонував культурну спадщину Чернігова, Одеси, Біосферний заповідник «Асканія-Нова» ім. Ф. Е. Фальц-Фейна включити до Списку світової спадщини ЮНЕСКО. Виступ Миколи Томенка викликав високий рівень зацікавленості та створив чудову творчу атмосферу на початку конференції.
     З проблемними доповідями виступили: Олександр Мельниченко, доктор хабілітований, професор Лондонської академії наук і бізнесу (Лондон, Великобританія); голова правління ТОВ «Консіліум» (м. Варшава, Польща); професор кафедри фінансів Гданського технологічного університету (м. Гданськ, Польща); Олена Рубаненко, д-р техн. наук, науковий співробітник Наукового центру електротехнічного факультету Західночеського університету (м. Пльзень, Чехія); Юлія Корчагіна, доктор філософії, дієтолог (м. Сан-Франциско, США); Анна Іващенко, к.е.н,, членкиня Асоціації готельних об'єднань України, засновниця Академії ресторанного бізнесу та сервісу «Авокадо» та «HoReCa Fusion», менеджерка EU (регіон) Італії компанії «Maitek» (м. Турин, Італія); Ян Калуський, доктор хабілітований, професор Вищої школи банківської справи, (м. Хожув, Польща).
     З науковими доповідями виступили стейкхолдери, провідні фахівці галузі гостинності: Ірина Магалецька, начальник відділу навчання та розвитку (Reikarts Hotel Group), корпоративний тренер Reikartz Hotel Group (м. Київ); Наталя Семко, операційний директор Sky Loft Hotel International by Rixwell (м. Київ); Віталій Сторожук, генеральний директор та засновник компанії «Maitek» в Україні (м. Київ); Віта Ланська, експерт в хлібопеченні, викладач-технолог кулінарної школи «Chefs Academy» студії «Gastro Loft» (м. Київ).
     На конференції також були представлені та обговорені результати досліджень науковців українських закладів освіти: НУБіП України (м. Київ), Національний університет харчових технологій (м. Київ), Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (м. Кривий Ріг), Уманський національний університет садівництва, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, Одеський національний економічний університет, ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут», ВСП «Бобровицький фаховий коледж імені О. Майнової НУБіП України», ВСП «Кам’янець-Подільський фаховий коледж» НРЗВО «Кам’янець-Подільський державний інститут», ПВНЗ «Вінницький фінансово-економічний університет», Вінницький торговельно-економічний інститут Державного торгово-економічного університету.
     За підсумками дискусій та обговорень конференції встановилися нові контакти для співробітництва.
     За результатами проведення конференції буде видано збірник тез І Міжнародної науково-практичної конференції (електронне видання).
   Організаційний комітет конференції висловлює щиру подяку доповідачам пленарного засідання, учасникам, гостям конференції, модераторам секційних засідань та сподівається, що проведення міжнародної науково-практичної конференції складе гарну традицію та матиме перспективне майбутнє.
 
    Збірник тез I Міжнародної науково-практичної конференції.
    Програма I Міжнародної науково-практичної конференції
 
Інна Левицька,
завідувач кафедри готельно-
ресторанної справи та туризму

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook