Педагоги поглиблюють співпрацю з освітянами Тернопільщини

29 вересня 2017 року

     28 вересня кафедра педагогіки радо зустріла гостей з Заліщицької державної гімназії в особі її директора Олександри Войчишин та Сергія Брусяка. Це була чудова нагода поспілкуватись з колегами, які щиро вболівають за освітню справу і гідно продовжують традиції навчального закладу, історичні корені якого сягають 30-х років минулого століття.

     Заліщицька державна гімназія є членом Всеукраїнської асоціації «Відроджені гімназії України», учасником престижної Міжнародної програми для шкіл інноваційного розвитку корпорації Microsoft «Партнерство в навчанні», переможцем конкурсу «Сто кращих шкіл України» в номінації «Школа сучасних освітніх технологій», лауреатом Всеукраїнської акції «Флагмани освіти і науки України», учасником міжнародних проектів «Навчаймося разом», «Шкільний репортаж», «Діалог культур», «E-Twinning» та програми обміну FLEX.
       Ця історія успіху не залишає байдужим і викликає неабиякий інтерес – під час спілкування було багато запитань і цікавих відкриттів.
    Така неформальна і невимушена зустріч мала досить конкретні результати: підписано договір про співпрацю, досягнуто домовленості стосовно делегування в НУБіП найкращих учнів Заліщицької гімназії на підготовчі курси до зовнішнього незалежного оцінювання знань з таких предметів як українська мова та література, біологія, історія України, іноземні мови, географія, фізика за різними формами навчання: вечірня, вихідного дня, заочна-дистанційна. Гості університету зацікавились перевагами, які матимуть при вступі ті абітурієнти, які пройдуть навчання на підготовчих курсах. Це і 30 додаткових конкурсних балів і зниження на 10% вартості навчання на умовах договору.

     Також доцент кафедри педагогіки Олександр Кучай та доцент кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті Артур Кочарян запропонували провести методичні семінари з питань застосування інформаційно-комунікаційних технологій в навчально-виховному процесі.
     У підсумку, в рамках виконання договору про співпрацю, досягнуто домовленості про залучення талановитих учнів старших класів до участі в науково-педагогічних дослідженнях. До кінця календарного року заплановане проведення виїзних науково-методичних семінарів з теорії і методики навчання і виховання особистості, обміну передовим педагогічним досвідом.

     Насамкінець, за дорученням ректора Станіслава Ніколаєнка, завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник подарував гостям з Тернопільщини наукову та навчально-методичну літературу для педагогічного колективу гімназії.
     Маємо надію, що намічені плани взаємовигідної співпраці стануть вагомою передумовою досягнення успіху у реалізації базового принципу ступеневої освіти та освіти впродовж життя і кращі випускники Заліщицької гімназії продовжать навчання в НУБіП України, який має славу провідного університету країни.

Наконечна Ольга,
доцент кафедри педагогіки

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook