Звіт про діяльність Гуртка кафедри хірургії за 2016-17 н.р.

20 вересня 2017, 16:07
НДІ Здоров'я тварин

Діяльність гуртка спрямована на вивчення актуальних питань загальнохірургічної практики, що стосуються, як програми у межах кафедральних дисциплін, так і питань, щодо конкретних нозологій, діагностики і диференційної діагностики хірургічної патології, а також питань тактики роботи із тваринами із хірургічною патологією.

Заходи, з яких складається діяльність гуртка, проводилися згідно плану його роботи на 2016/17 н. р., і включали в себе: набір студентів до гуртка, визначення тем досліджень, ознайомлення із роботою операційної кафедри хірургії ім. акад. І.О. Поваженка засвоєння основних принципів проведення остеосинтезу кінцівок тварин, засвоєння проведення мікрохірургічних методик, проведення лікування хірургічних захворювань із використанням наноаквахелатів, роботу із літературними джерелами по засвоєнню основних хірургічних технік і маніпуляцій, підготовки доповідей на студентську наукову конференцію, ознайомлення та засвоєння основних вимог та положень щодо хірургічних маніпуляцій і технік, засвоєння основних методів ВЧ-зварювання, засвоєння методів ультразвукового дослідження при хірургічній патології, удосконалення методів діагностики і лікування захворювань очей у тварин, підведення підсумків роботи гуртка за рік, участь гуртківців у щорічному фестивалі студентської науки. 

За результатами досліджень опубліковано 30 тез доповідей (спільно з науковим керівником), усі – в збірнику матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції професорсько-викладацького складу, аспірантів і студентів «Актуальні проблеми ветеринарної медицини», (Київ, 19 квітня 2017 року).
Студенти-гуртківці виступали на таких конференціях: Міжнародна науково-практична конференція професорсько-викладацького складу, аспірантів і студентів «Актуальні проблеми ветеринарної медицини», (Київ, 19 квітня 2017 року).
Студентка-гуртківець Постоєнко Г.В. брала участь у І етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук (9-13 грудня 2016 р.) із роботою «Сучасні аспекти діагностики та хірургічного лікування котів з уролітіазом», здобувши 1 місце.
Студенти гуртка брали участь у виставці досягнень студентів, присвяченій Дням науки ( 20 травня 2017 р.) та Фестивалі студентської науки (15 травня 2017 р.) – 1 студент (Постоєнко Г.В.).
 

Асист. Климчук ВВ

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook