Х Міжнародна іхтіологічна науково-практична конференція

20 вересня 2017, 9:33
НУБіП України, корп.1, ауд.69

19 вересня 2017 року урочисто розпочала свою роботу Х Міжнародна іхтіологічна науково-практична конференція «Сучасні проблеми теоретичної і практичної іхтіології». Гостинно вітав учасників факультет тваринництва та водних біоресурсів Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Метою заходу було об'єднати у стремлінні розвивати іхтіологічну науку всіх провідних науковців цієї галузі України, поглянути на вирішення проблем у закордонному науковому і практичному досвіді, залучити до активної громадянської позиції молодих вчених, а також підростаюче покоління науковців – студентів, магістрів та аспірантів університету.
Поважне зібрання у чудовій залі вітали колектив кафедри гідробіології та іхтіології на чолі із завідувачем – доцентом Шевченком П.Г., колектив кафедри аквакультури на чолі із завідувачем – професором Вовк Н.І. та колектив кафедри біології тварин на чолі із завідувачем – академіком НААН Сахацьким М.І.
З привітанням перед науковою громадою виступив проректор університету Кваша С. М. Він звернув увагу на найбільш актуальні проблеми, які стоять перед галуззю рибництва у нашій країні, окреслив ряд ще невирішених питань. Побажав натхнення науковцям у їх пошуках.
Зі вступним словом перед учасниками конференції виступив також  заступник декана факультету тваринництва та водних біоресурсів – доцент Кононенко Р.В. Він вказав на важливість і необхідність проведення міжнародних конференцій для обміну досвідом та для стимулювання виникнення нових наукових ідей чи розробки шляхів практичного вирішення нагальних проблем.
Слід зазначити, що у конференції взяли участь вчені та виробничники з 8 країн світу (України, Німеччини, Польщі, Грузії, Молдови, Білорусії, Росії, Ірану) - представники наукових установ та навчальних закладів, виробничники. Конференція зібрала понад 80 учасників.
Коло питань, які було розглянуто досить широке – новітні методи досліджень в іхтіології, охорона і відтворення водних живих ресурсів, формування нових списків зникаючих видів та видів, які потребують охорони, для Червоної книги України, трансформативні процеси в іхтіофаунах водойм різних типів, нагальні проблеми іхтіопатології та промислової іхтіології, проблеми і перспективи розвитку аквакультури, нові корми для риб у господарствах різних типів, проблеми освоєння нових видів для рибництва та аква- чи марикультури і багато, багато інших.
 
 
 
 
 
 
                               Доцент кафедри С.Дудник
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook