Розширене засідання деканату агробіологічного факультету

5 вересня 2017 року

5 вересня відбулося розширене засідання деканату на якому були присутні перший проректор Ігор Ібатуллін, начальник дослідної частини Володимир Отченашко, провідний фахівець дослідної частини Людмила Мацейко та директор служби закладів харчування Богдан Дубас. Розпочав засідання декан факультету Віктор Забалуєв, який щиро привітав присутніх з початком нового навчального року 120-річчя університету.

На засіданні було обговорено стан готовності кафедр до нового навчального року. Завідувачі кафедр проінформували про ремонтні роботи, які були проведені за літній період у закріплених за кафедрами аудиторіях, про стан навчально-методичного і кадрового забезпечення.  Завідувач кафедри рослинництва Світлана Каленська зауважила, що ремонтні роботи потрібно проводити спільно з відповідальними службами університету, а не тільки своїми силами. Всі завідувачі її підтримали.

 

Наступне питання, на якому акцентувалася увага - це НДП «Плодоовочевий сад» і ННЛ «Демонстраційне колекційне поле сільськогосподарських культур». Як відмітив Ігор Ібатуллін - треба зробити проект саду, в якому конкретно закріпити ділянки за відповідальними викладачами, чітко визначитись із науковими тематиками на даних площах, кожна ділянка землі повинна використовуватись за призначенням і бути належно доглянутою. Обговорено і питання співпраці з службою харчування університету.

 

Віктор Забалуєв зазначив, що підрозділ «Плодоовочевий сад» в змозі забезпечити різноманітний асортимент овочів, ягід і фруктів до студентського столу. Ми можемо виростити продукцію, але є проблема з її реалізацією, бюрократичною тяганиною. Доцільно, щоб цим займалися відповідні служби.

Директор служби закладів харчування Богдан Дубас наголосив на зацікавленості y співпраці з факультетом в цьому плані, і готовий забирати всю вирощену продукцію, але необхідно вирішити проблему прискорення оформлення документів на оприбуткування.

Світлана Каленська висловила вдячність адміністрації за виділення земельної ділянки для колекційного розсадника рослин. Зазначила, що детально на засіданні кафедри обговорили проблеми, за один рік створено величезну колекцію із близько 500 видів рослин, проводяться роботи по доповненню колекції лікарських рослин. Це дуже велика робота, адже кожного року потрібно сіяти, садити, полоти, збирати. Підкреслила гостру проблему забезпечення сучасною малогабаритною технікою для роботи на маленьких ділянках.

 ЇЇ підтримав завідувач кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології Григорій Демидась, який відмітив велике значення колекційного розсадника для проведення навчальних практик студентів на багатьох факультетах.

Завідувач кафедри садівництва Тетяна Кондратенко зазначила, що матеріальна база НДП «Плодоовочевий сад» створювалася понад 20 років тому, трактор практично не працює. Щоб навчати студентів сучасного садівництва потрібно створювати моделі сучасних конструкцій. Потрібна система краплинного зрошення, опори, просила допомогти придбати техніку.

 

Підсумовуючи обговорення, перший проректор Ігор Ібатуллін звернув увагу на необхідність посилення роботи при виконанні науково-дослідних робіт, виконанні плану використання бюджетних коштів, зміцнення матеріально-технічної бази наукових лабораторій, приведення дослідних ділянок до належного стану, економії енергоресурсів, збільшення кількості наукових публікацій у виданнях, що включені до міжнародних наукометричних баз SCOPUS, Web of Science. Також пообіцяв врахувати озвучені зауваження й побажання завідувачів кафедр.

 

Віра Кутовенко, доцент кафедри овочівництва,

Микола Іванюк, заступник декана з організаційної роботи.

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook