Науковці і студенти університету взяли участь у перших Міжнародних днях поля в Україні

28 червня 2017 року

 У смт. Дослідницьке пройшли перші Міжнародні дні поля в Україні – незалежна платформа за форматом відомих «Днів поля DLG» у Німеччині. У його межах закордонні та українські компанії демонстрували техніку, новітні технології тощо. НУБіП – єдиний виш аграрного профілю, якому організатори – Німецьке сільськогосподарське товариство, Німецько-український аграрний демонстраційний і навчальний центр та УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого – запропонували взяти у них участь.

 Наші німецькі партнери надали можливість університету на партнерських умовах продемонструвати наукові здобутки в галузі рослинництва та землеробства. Такі заходи дуже важливі для розширення співпраці вишу з бізнесом, закладання нових цікавих проектів та розширення можливостей практичної підготовки студентів. Так, було представлено колекцію зернобобових та олійних культур, кілька демонстраційних дослідів, які супроводжували співробітники кафедри рослинництва та її завідувач Світлана Каленська. А розробки вчених НУБіП в трендовому для німецьких виробників напрямі: вплив грунтообробробної техніки на якість грунту, зокрема на його щільність, представив доцент кафедри землеробства та гербології Микола Косолап.

Експозицію Міжнародних днів поля відвідали ректор університету Станіслав Ніколаєнко та перший проректор Ігор Ібатуллін, які відмітили актуальність та потрібність таких заходів, зокрема і для молоді. Спеціально для останньої у третій день – 23 червня – було організовано виставку, яку відвідали і студенти НУБіП – факультетів агробіологічного, механіко-технологічногоконструювання та дизайну, аграрного менеджменту. На ній майбутні фахівці познайомилися із роботою найсучаснішої грунтообробної техніки, оприскувачами тощо прямо на полі. Для кращої наглядності організатори встановили на техніці камери, які проектували зображення на величезний екран. І студенти могли побачити як же це все працює в реалі та поставити питання представникам виробників цієї техніки. Крім того, познайомилися і з широко представленими новітніми технологіями, наприклад догляду за культурами у період вегетації. Ще одним суттєвим позитивом для молоді стала можливість поспілкуватися з головними фахівцями прогресивних українських та іноземних компаній, знайшовши таким чином місце проходження виробничої практики, а в майбутньому, можливо, і працевлаштування.

Організатори відмітили гарну роботу наших колег і студентів та запросили НУБіП взяти участь у подібному заході, який заплановано на вересень цього року.

Олег Бачинський,

доцент кафедри рослинництва,

заступник начальника навчального відділу

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook