Студенти кафедри військової підготовки виїхали на польовий вишкіл

30 червня 2017 року

     30 червня. Сьогодні традиційно кількасот студентів університету, які навчалися на кафедрі військової підготовки, виїхали на підсумковий навчальний збір офіцерів запасу на один з базових полігонів. Вони пройшли теоретичну програму підготовки, а тепер протягом місяця закріплюватимуть теорію практичними навичками, якими має володіти керівник військового підрозділу, безпосередньо в полі. Разом з нашими студентами на польовий збір відбули також їхні ровесники з Бережанського агротехнічного інституту НУБіП, Білоцерківського НАУ та Уманського національного університету садівництва.

     Це – акт кваліфікації вас як майбутніх офіцерів, захисників України, яких вона сьогодні потребує, як ніколи, вітаючи курсантів, зазначив ректор університету Станіслав Ніколаєнко. І закликав бути відповідальними, якісно опановувати і закріплювати знання, набуті в навчальних аудиторіях кафедри.

     Протягом місяця наші підопічні навчатимуться реаліям дій командирів механізованого, танкового, автомобільного взводів, заступників командира з озброєння, інженера електроспецобладнання та інших військових спеціальностей, говорить керівник військової кафедри полковник Анатолій Есаулов.

     Проводжати своїх рідних цього дня до університету приїжджали цілими сім’ями. Так, як це зробили рідні магістра механіко-технологічного факультету Євгена Петренка – тато Олександр, мама Світлана та брат Ігор. Мама, звісно турбується, та офіцери кафедри, які відбували разом з хлопцями на полігон, запевнили: юнаки пройдуть офіцерський вишкіл і повернуться додому справжніми чоловіками.

     29 липня збори завершаться урочистим прийняттям військової присяги на вірність українському народу. Як показує практика, ця подія стає справжнім сімейним святом.

Валентин Обрамбальський


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook