У полі зору профорієнтаційної роботи факультету аграрного менеджменту Володарщина

11 квітня 2017 року
Деканат ФАМ

     7 квітня центром зайнятості Володарщини для старшокласників району було організовано традиційний «Ярмарок професій». Презентувати свої здобутки під час цього заходу прибули представники більше 10 навчальних закладів Київської та Черкаської областей.

     З метою кращої орієнтації місцевої молоді традиційно аграрного Володарського району щодо можливості отримання якісної освіти, здобуття престижної професії в стінах Університету біоресурсів і природокористування України виїхав і десант з Голосієво у складі відповідального секретаря приймальної комісії Віктора Шевчука, заступника декана факультету аграрного менеджменту Олександра Новака та кращих студентських талантів ФАМу – Данила Карачевського (2 курс, спеціальність «Маркетинг»), Тетяни Васильчук та Маргарити Пелех (1 курс, спеціальність «Менеджмент»).

 

     Про те, що така розширена делегація виїхала недаремно, стало зрозуміло після того, як до районного будинку культури опівдні прибули автобуси зі старшокласниками і виявилось, що ярмарок забажали відвідати майже дві сотні учнів 9-11 класів з усіх шкіл Володарського району. Під час жвавого ярмарку старшокласники та їх батьки цікавились особливостями навчання в університеті загалом та на окремих факультетах зокрема. Володарські учні уже зустрічалися з Олександром Новаком під час його візитів до місцевих шкіл, дехто з них брав участь в останньому Дні відкритих дверей в НУБіП України 31 березня, але все ж і під час цього заходу вони знаходили цікаву для себе інформацію. Далекоглядних батьків цікавили в першу перспективи працевлаштування, тому інформація про роботу Рад роботодавців в університеті та на факультетах була для них вкрай важливою.

Враховуючи кількість зацікавлених учнів та представників навчальних закладів, на прохання саме нашої делегації було змінено формат запланованої зустрічі, де традиційну презентацію закладів освіти через експозицію наочних матеріалів, каталогів тощо на столах у малому залі з можливістю лише індивідуальних консультацій, було розширено роботою у великій актовій залі районного будинку культури. Завдяки цьому кожен старшокласник зміг спокійно послухати інформацію щодо особливостей вступної компанії з концентрацією уваги на нововведеннях цього року. Спікером по цьому питанню виступив Віктор Шевчук і на прикладі нашого ВНЗ поділився з кожним присутнім у залі цією, вкрай важливою на початковому  етапі професійного життя, інформацією і, цим самим, встановив зв’язок для продуктивної профорієнтаційної роботи.

Далі кожен навчальний заклад мав можливість презентувати свої здобутки через виступи представників зі сцени, демонстрацію відеороликів, фото тощо. Представлення НУБіП України було комбінованим: спочатку абітурієнти з інтересом проглянули 10-хвилинний відеоролик (який, як прокоментували деякі відвідувачі, був найінформативнішим серед представлених) і послухали інформацію про факультет аграрного менеджменту від заступника декана Олександра Новака. Виходячи на сцену Володарського районного будинку культури, він пригадав, що саме 20 років тому виходив на цю ж сцену для отримання  атестату з відзнакою в числі тих, хто мав значні успіхи в навчанні. Виступаючий закликав успішну ініціативну молодь Володарщини здобувати управлінську освіту в НУБіП України, з тим щоб займати лідерські позиції як в окремих підприємствах, галузях економіки, так і, загалом, по життю, уславляючи цим свій рідний Володарський край.

Тож ярмарок виявився цікавим і насиченим, але родзинкою свята стали музичні подарунки від студентів факультету аграрного менеджменту. Їх виступ був чи не найпереконливішим аргументом, що наш університет є тим місцем, де таланти лише розквітають. Глядачі в залі були вражені тим, що неперевершені творчі таланти Данила, Тетяни та Маргарити поєднуються з академічними успіхами, адже кожен з них в умовах жорсткої конкуренції отримує академічну стипендію, є переможцем наукових конкурсів та олімпіад тощо.

Висловлюємо вдячність всім організаторам вказаного заходу, зокрема Олені Петрівні Стаховяк та Оксані Віталіївні Лагошній


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook