Профорієнтаційна робота викладачів факультету землевпорядкування: традиційна зустріч з випускниками Черкащини

11 квітня 2017 року

Викладачі факультету землевпорядкування доцент кафедри управління земельними ресурсами Тихенко Руслан Вікторович та доцент кафедри земельного кадастру Тихенко Ольга Володимирівна провели ряд профорієнтаційних заходів в Черкаській області.

 

     Профорієнтаційну роботу Тихенко О.В. та Тихенко Р.В. розпочали в Черкаській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №28 ім. Т.Г. Шевченка Черкаської міської ради Черкаської області. У школі поглиблено вивчається українська мова та література, англійська мова, друга іноземна мова (німецька або французька), факультативно вивчається третя мова – польська. Учні та педагоги школи – активні учасники міських, обласних, Всеукраїнських та Міжнародних проектів. Тому, крім запропонованої спеціальності інтерес у майбутніх абітурієнтів викликало навчання за спеціальністю «Філологія. Германські мови та літератури».

     Крім того, учнів зацікавила актуальність фаху землевпорядника на ринку праці. Тихенко Ольга Володимирівна наголосила на тому, що наші випускники отримують широкий спектр знань по оформленню прав на землю, здійсненню грошової оцінки нерухомого майна, складанню картографічних матеріалів із використанням високотехнологічного геодезичного обладнання та ГІС-технологій, безпілотних літальних апаратів, супутникової зйомки тощо. Особливу подяку викладачі висловлюють заступнику директора з виховної роботи Гурелі Оксані Миколаївні за організацію зустрічі з майбутніми абітурієнтами.

     Наступна зупинка була в Черкаській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №32. Тихенко Руслан Вікторович акцентував увагу на перевагах навчання в НУБіП України, умовах вступу та можливості отримати додаткові бали на олімпіаді. На запитання учнів Тихенко О.В. розповіла про можливість стажування за кордоном та перспективи фаху землевпорядника не лише в Україні, але й в Європі. Викладачі висловлюють подяку, за сприяння у профорієнтаційній роботі старшому вчителю вищої категорії Музиці Ользі Миколаївні та заступнику директора з навчально-виховної роботи Сидоренко Наталії Василівні.

 

     Продовжили профорієнтацію у Золотоніському районі. Учні та вчителі Вознесенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Золотоніської районної ради Черкаської області добре знають наш університет, оскільки представники вже не одного покоління випускників школи навчалися у нашому виші на різних спеціальностях, і що приємно, землевпорядники є теж в цьому списку. Тому учні виявили особливу зацікавленість навчанню у НУБіП України. Тихенко Руслан Вікторович, який сам є випускним цієї школи, підкреслив, що у школі дають гарні знання, які необхідні для отримання високого балу при складанні ЗНО. Тихенко О.В. наголосила на можливості отримати досить високі додаткові бали шляхом участі в нашій олімпіаді, що викликало неабияку зацікавленість зі сторони майбутніх абітурієнтів.

     Питання учнів стосувались умов проживання у гуртожитку та оплати за нього, можливості проходження виробничої практики за кордоном, перспективи майбутнього працевлаштування за спеціальністю «Геодезія та землеустрій». На останньому питанні Тихенко Р.В. зупинився більш детально, акцентувавши увагу на тісній співпраці факультету як із державними, так і приватними установами в галузі геодезії, землеустрою та кадастру. Викладачі щиро дякують директору школи Рідько Аллі Миколаївні за постійну співпрацю і будемо вдячні, якщо майбутні випускники школи і надалі поповнюватимуть лави студентів НУБіП України.


Наталія Мединська,
заступник декана
факультету землевпорядкування 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook