Викладачі кафедри філософії провели виїзне заняття на базі Київської міської синагоги Бродського

30 березня 2017 року

     На виконання Програми розвитку Національного університету біоресурсів і природокористування України на 2015-2020 роки «Голосіївська ініціатива 2020» та в рамках вивчення курсів «Релігієзнавство», «Філософія» науково-педагогічні працівники кафедри філософії Інна Савицька, Аліна Супрун та Валентина Культенко організували та провели виїзне заняття на базі Київської міської синагоги Бродського для студентів факультетів харчових технологій та управління якістю продукції АПК, ветеринарної медицини та механіко-технологічного. Метою заходу є сприяння становленню духовної самосвідомості сучасної молодої людини, розширення світогляду студентів, формування навичок толерантності, терпимості, зокрема, через їх спілкування з носіями різних релігійних традицій, що на практиці пожвавлює зацікавленість студентів у вивчені філософських дисциплін. Такі зустрічі для молоді є важливими та необхідними задля виховання поваги до інших поглядів, культур, релігій, збереження миру.

 

     Екскурсія відбулася 27 березня 2017 року. Зі студентами провів екскурсію в стінах старовинної синагоги, спілкувався та відповідав на питання помічник головного равина Давид Мільман. Він розповів про історію побудови іудейського молитовного будинку у Києві, відкривши особливості його архітектури, про історію розвитку іудаїзму та особливості віровчення та культу, про священні тексти та книги, про тонкощі гендерних стосунків між іудеями та ще багато цікавого.

 

     Будівлю синагоги, яка, дійсно, є прикрасою не тільки вулиці Шота Руставелі, а і всього Києва, було зведено ще в 1898 році. В радянські часи тут знаходився ляльковий театр. У холі синагоги створений невеликий музей - тут можна побачити ханукію роботи відомого ізраїльського скульптора Ф. Мейслера, фрагмент сувою Тори II-V століття, старовинні книги, стоси, мезузи, менори.

Валентина Культенко,
доцент кафедри філософії  

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook