НОВІ МЕТОДИКИ У ЗАСВОЄННІ МОРАЛЬНО-ПРАВОВИХ ЗАСАД ЗДІЙСНЕННЯ ЮРИДИЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

29 березня 2017 року

У рамках вивчення навчальної дисципліни «Юридична деонтологія» студенти першого курсу юридичного факультету провели практичне заняття у формі судового засідання (керівник – Іван Шемелинець) з метою детально розібратися із морально-правовими особливостями здійснення юридичної практичної діяльності та виявити відмінності між окремими її видами.

Практичне заняття у формі рольової гри «Судове засідання» дало можливість вдало застосувати логічне мислення та знання, які студенти уже здобули як в процесі засвоєння як попередніх тем «Юридичної деонтології», так і в рамках навчальних дисциплін «Теорія держави і права» і «Судові та правоохоронні органи України». Крім того, рольові ігри у навчальному процесі є своєрідним ключем до розвитку творчих умінь студентів,  дія яких створює прекрасні умови для саморозкриття особистості,  вироблення навичок логічно мислити.

Студентам було запропоновано пройти низку стадій, серед яких: вибір фабули справи, розподіл ролей (суддя, прокурор, адвокат, підсудний, свідки тощо), теоретична підготовка до заняття (аналіз нормативно-правових актів, перегляд відео), проведення засідання та підведення підсумків. Кожний студент мав можливість обрати собі роль учасника судового процесу і перейнятися цією діяльністю задля якісного виконання своїх професійних функцій.

 

Іван Шемелинець,

кандидат юридичних наук, доцент,

доцент кафедри теорії та історії держави і права

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook