КАФЕДРОЮ ПЕДАГОГІКИ ВІДКРИТО НОВУ СПЕЦІАЛЬНІСТЬ «ПРОФЕСІЙНА ОСВІТА (ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА І ПЕРЕРОБКИ ПРОДУКТІВ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА)»

7 лютого 2017, 12:10

      На сучасному етапі розвитку української держави виникає гостра потреба створення системи інноваційного розвитку аграрної галузі економіки на основі єдності освіти, науки і виробництва. Неабияку роль у цьому контексті відіграють аграрні вищі навчальні заклади, які мають підготувати фахівця, здатного розв'язувати пріоритетні завдання сільського господарства і агропромислової галузі, реалізовувати інноваційні проекти, спрямовані на підвищення ефективності та результативності наукового забезпечення розвитку виробництва, зберігання, переробку, реалізацію ї продукції сільського господарства на внутрішньому та зовнішньому ринку, розвиток соціальної інфраструктури в сільській місцевості, створення екологічно безпечних умов для життєдіяльності населення, збереження навколишнього природного середовища та раціональне використання природних ресурсів, особливо земель сільськогосподарського призначення.
     На сьогодні в Україні функціонує близько 20 аграрних ВНЗ ІІІ-ІV рівня акредитації, більше 100 ВНЗ І-ІІ рівня акредитації та понад 20 професійно-технічних аграрних навчальних закладів. Але забезпечення якісної підготовки фахівців у цих освітніх установах неможливе без висококваліфікованого педагога.
     Гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП України є центром гуманітарної та педагогічної освіти і науки в аграрній галузі, і одним із його завдань є підготовка педагогічних кадрів для здійснення професійної діяльності в освітній та соціальній сфері. Зважаючи на це, а також враховуючи сучасну потребу у педагогах професійного навчання для аграрних навчальних закладів, колектив кафедри педагогіки, за ініціативи ректора університету Станіслава Ніколаєнка, у 2016 році розпочав роботу з ліцензування спеціальності «Професійна освіта».
   У результаті плідної роботи колективу кафедри педагогіки відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 18-л від 03.02.2017 року з урахуванням рішення Ліцензійної комісії Національний університет біоресурсів і природокористування України отримав ліцензію на освітню діяльність у сфері вищої освіти на першому (бакалаврському) рівні за спеціальністю «Професійна освіта (Технологія виробництва і переробки продуктів сільського господарства)».
    Дякуємо за підтримку та допомогу деканові гуманітарно-педагогічного факультету Василю Дмитровичу Шинкаруку, начальникові навчального відділу Оксані Володимирівні Зазимко, усім колегам з різних факультетів нашого університету, хто був залучений до підготовки ліцензійної справи. Спільні зусилля і злагоджена праця багатьох людей дозволила нам досягти успіху на цій ниві.
    Сподіваємось, що відкриття нової спеціальності принесе нові враження, зміни на краще, надихатиме на нові звершення. Так твориться історія університету.

       

   

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook