Сучасний наставник і його роль у вихованні студентської молоді

7 березня 2017 року

Роль наставника студентської молоді на теперішньому етапі значно зросла. Наставник має слугувати для студентів духовним орієнтиром, а своєю поведінкою, своїм прикладом утверджувати моральні засади, вчити студентів незалежно від умов проявляти себе по-громадянськи, своїми порадами підтримує, направляє на правильний вибір лінії поведінки у планах на майбутнє та у повсякденному житті.

Така позиція наставника допомагає студенту здійснити своє прагнення до самовиховання. Провідна роль наставника в організації та керівництві виховною роботою в студентській групі характеризується тим, що він своїми порадами допомагає студентам молодших курсів організовувати своє життя та діяльність таким чином, щоб вони черпали в ній сили та можливості для самореалізації, для розвитку здібностей, для задоволення своїх інтересів.

В цьому сенсі важливу роль відіграє культурно-просвітницька діяльність наставників. Для її організації важливо мати уяву про цікаві обʼєкти, цікавих людей, місто, в якому навчаються студенти, добре спланувати цей вид діяльності та узгодити її зі студентами і дотримуватися узгодженого плану.

Цей вид діяльності наставників добре поставлений на кафедрі геодезії та картографії. Цього навчального року наставниками груп першокурсників були призначені к.е.н., ст.викладачі Іван Анатолійович Опенько, Олександр Вікторович Шевченко та к.е.н., доцент Євгенія Вікторівна Кривовʼяз. Усі вони активно включилися у наставницьку роботу.

Для підвищення духовного і культурного розвитку студентів, наставники груп першого курсу факультету землевпорядкування, разом зі студентами відповідно до плану виховної роботи наставників відвідали такі культурно-освітні та мистецькі заклади:

·        парк та музей ім.М.Рильського


 


Київський музей Шолом-Алейхема


 


 

Національний музей Тараса Шевченка


 


 

музей шістдесятництва


 


 

PinchukArtCenter

Виставка 21 номінанта на здобуття Премії Future Generation Art Prize 2017– першої міжнародної премії для молодих художників віком до 35 років.

 


 

Музей воскових фігур


 


По завершенню екскурсій відбулося загальне зібрання студентів першого курсу, на якому студенти різних груп ділились своїми враженнями. Емоції у студентів залишились позитивні, а настрій піднесений. Вони з нетерпінням очікують наступні поїздки до культурно-історичних місць Києва.

Доцент кафедри геодезії та картографії

Євгенія Кривовʼяз

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook