Розвиток біохімії тварин як науки та її місце серед природничих наук

17 лютого 2017 року

9 лютого 2017 року професором кафедри біохімії Лілією Григорівною Калачнюк була прочитана на високому професійному і методичному рівні гарною англійською мовою відкрита лекція з дисципліни «Біохімія тварин з основами фізичної і колоїдної хімії» («Biochemistry of Animals with Fundamentals of Physical and Colloidal Chemistry») на тему «Біохімія тварин: історія її розвитку та місце серед природничих наук» («Biochemistry of Animals: history of development and place in the natural sciences») студентам першого курсу (7 групи) факультету ветеринарної медицини.


Матеріал лекції був викладений в доступній формі й логічній послідовності, якісно і зрозуміло для студентів, а також - в доброму темпі і за використання сучасних технічних засобів. Лектор впродовж всього заняття вміло підтримувала дисципліну та зацікавленість аудиторії.
Л.Г. Калачнюк було подано головні етапи розвитку біохімії, зокрема біохімії тварин, та роль закордонних і вітчизняних вчених у поступі біохімічної науки. Вдало були висвітлено місце і роль біохімії тварин серед природничих наук. На думку студентів, особливо цікавою була інформація щодо зв’язку біохімії тварин з суміжними і прикладними науками та важливість засвоєння в навчальному процесі біохімічних термінів (особливо англомовних).


Студенти були ознайомлені коротко з веб-сторінками кафедри біохімії, науковими досягненнями викладачів та можливостями використання інформаційних ресурсів під час навчального процесу (електронних навчальних курсів на англійській і українських мовах), а також проінформовані щодо можливості вступу в студентський науковий гурток «Вивчення молекулярно-біологічних механізмів регуляції обміну речовин із поглибленим студіюванням англійської біохімічної термінології» (керівником якого є лектор) та перспективи вибору навчання в магістратурі факультету ветеринарної медицини за програмою «Методи біохімічних досліджень» спеціалізації «Лабораторна справа».
 

Завідувач кафедри біохімії ім. акад. М.Ф. Гулого,
професор Віктор Томчук

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook