Вчена рада затвердила правила нарахування академічних стипендій та рейтинг науково-педагогічних працівників

24 січня 2017 року

     24 січня 2017 року відбулося позачергове засідання вченої ради університету. Кілька нагальних питань, а саме: рекомендація кандидатур студентів на призначення іменних стипендій, затвердження правил нарахування академічних стипендій і рейтингу науково-педагогічних працівників тощо. Але про все по порядку.

 

     Відкриваючи засідання ректор Станіслав Ніколаєнко вніс пропозицію розглянути питання про зміну умов оплати праці. Стосуються вони надбавок за вчені звання та наукові ступені – бюджет на січень, доведений міністерством освіти і науки, дозволяє виплатити ці надбавки у 100% розмірі. Що і підтримала вчена рада. Починаючи з лютого, розмір доплат буде визначатися на наступному засіданні вченої ради після того, як матимемо бюджет на рік.

 

     

     Вчена рада рекомедувала продожити іменні стипендії Кабінету Міністрів України студентці гуманітарно-педагогічного факультету Анастасії Рибаковій, Президента України студентам ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Владиславу Величку та агробіологічного факультету Тетяні Шепель, стипендію імені М.Грушевського студентці факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Богдані Кириченко.

     

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша представив Правила нарахування академічної стипендії студентам університету, які були широко обговорені на ректораті, нарадах деканів. Документ підтримала і Студентська організація університету, про що сказав присутній на засіданні її голова Ілля Вакарчук. Сергій Кваша ще раз акцентував увагу на тому, що стипендії не додаються, а студент самостійно обирає ту (академічну, іменну, соціальну тощо), яка найбільша за розміром. Крім того, виникає нове поняття ліміту для стипендій першокурсникам. З наступного навчального року її отримуватимуть не всі, а лише частина першокурсників. Хто саме – буде визначатися на основі вступних балів. Вчена рада затвердила Правила, а бухгалтерська служба приступила до нарахування стипендій.

 

     

     Наступним питанням порядком денного стало обрання кандидатів на ІІІ Всеукраїнський з’їзд працівників вищих навчальних закладів. Вчена рада делегувала повноваження представляти університет ректору Станіславу Ніколаєнку та проректору Сергію Кваші.

     

      

     Перший проректор Ігор Ібатуллін презентував результати роботи науково-педагогічних працівників, який також був обговорений на кількох нарадах. Вчена рада затвердила рейтинг 2016 року і подякувала рейтинговій комісії за роботу. Станіслав Ніколаєнко зазначив, що при формуванні критеріїв на наступний рік, в роботі викладачів і вчених слід робити ставку на публікації статей в цитованих наукометричних міжнародних виданнях.

 

 

 

 

Денис Рудень 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook