Єдність культур – міжнародний семінар між НУБіП України та Нью-Йоркським університетом

11 грудня 2016 року

     На гуманітарно-педагогічному факультеті пройшов міжнародний семінар «Cultural bridge: NUBIP of Ukraine – New York University» для студентів, викладачів, аспірантів гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України зі студентами Marymount Manhattan College (Нью-Йорк). Завдяки зусиллям старшого викладача кафедри романо-германських мов і перекладу Соловйової О. та професора Marymount Manhattan College Кайла П. студенти із різних куточків світу мали можливість поспілкуватися та поділитися своїми враженнями щодо нетрадиційного проведення занять. Викладачі відкрили студентам НУБіП новий шлях вивчення англійської мови – шлях пізнання мови через призму мистецтва. 

     Відкрив семінар своєю промовою професор Нью-Йоркського університету Пітер Кайл. Олена Віталіївна також звернулася до студентів та наголосила на важливості вивчення англійської мови не лише за допомогою підручників, але і безпосередньо із залученням мистецтва. Студенти нашого університету також виступили та привітали нових друзів з Нью-Йоркського університету. Спочатку студентка другого курсу Закатей Юлія виступила з невеликим привітанням, а потім усі присутні студенти НУБіП заспівали пісню українського гурту Океан Ельзи «Все буде добре».

     Під час зустрічі студенти ставили один одному питання, активно спілкувалися. Для студентів нашого університету, які вивчають англійську філологію, це була чудова можливість поспілкуватися із носіями мови, знайти нових друзів. У свою чергу студенти із Нью-Йорка продемонстрували свої таланти, а саме: майстерне володіння рухами тіла, уміння працювати в команді. Одне із завдань для студентів нашого факультету було написати твори англійською мовою про те, як ми спостерігаємо за тим, що нас оточує. Студенти із Нью-Йорку, прочитавши наші твори поставили власні танцювальні твори і показали, як вони розуміють нашу культуру і те, як ми всі бачимо світ. Цікаво було спостерігати, як різні нації відчувають, що відбувається навколо. 

     

     

     Також студенти Marymount Manhattan College показали, що рухи – це та ж сама мова, і їх також можна перекласти різними способами. Хвилювання було присутнє з обох сторін, але коли ввімкнулися веб-камери та студенти побачили один одного по той бік екрану, вони зрозуміли, що, не зважаючи на велику відстань і навіть різницю в часі, вони схожі і знайшли спільну мову дуже швидко. Наприкінці спілкування молодь обмінялася контактами в соціальних мережах, і всі в один голос сказали, що неодмінно будуть підтримувати контакти один із одним. 

    

     Не важливо, розумієте ви мову чи ні, але є одна мова, якою розмовляють усі люди світу. Це мова рухів. Тож не забувайте про цю мову і розвивайте її так само як і англійську мову!

Соловйова Олена Віталіївна,
старший викладач кафедри
романо-германських мов і перекладу,

Закатей Юлія,
студентка другого курсу
гуманітарно-педагогічного факультету

Ніколи не могла подумати, що онлайн діалог зі студентами Нью-Йорка буде таким насиченим. Море позитивних емоцій, незабутній досвід. Хвилювання, звичайно, було, як не дивно, по обидві сторони екрану. На щастя, це не завадило нам багато дізнатися один про одного та навіть обмінятися нік-неймами в соціальних мережах.
Король Марта, студентка другого курсу


Учора в нашому університеті відбувся відео семінар між студентами Нью-Йоркського університету та студентами НУБіП України. Семінар розпочався з української пісні та питань до американських студентів. Викладач із Америки Пітер Кайл заспокоював нас та давав настанови. Коли було встановлено з’єднання, то після кількох налаштувань, ми змогли розпочати нашу відео розмову. Хвилювання сповнювало нас, але коли по той бік екрану ми побачили таких же схвильованих та молодих студентів, то увесь страх зник та з’явилася посмішка. Було справді чудово вони станцювали нам, а ми натомість заспівали їм пісню «Все буде добре». Я сподіваюся, що в НУБіП України будуть проводитися більше таких заходів!
Заєць Богдан, студент другого курсу

У моєму житті це був перший досвід онлайн семінару, і я була дуже вражена відкритістю та доброзичливістю людей по той бік екрану. Студенти із Нью-Йорка вразили своїми постановками за мотивами наших творів. Танці мали глибокий сенс та яскраво показали нам, як відповідально студенти підійшли до цього завдання. Я сподіваюся, що це спілкування продовжиться і надалі.

Єрмоленко Вікторія, студентка другого курсу

Пітер Кайл – надзвичайно світла, яскрава особистість, яка заряджає позитивними емоціями та енергією. Наші заняття проходили в теплій, дружній атмосфері. Мене вразила толерантність та майстерні педагогічні якості нашого нового викладача: він намагався побачити особистість в кожному з нас, і, як мені здалося, згуртував наш студентський колектив ще більше. Методи викладання здалися мені незвичними та оригінальними, тому щоразу ми чекали наших наступних зустрічей з нетерпінням та цікавістю. Ми надзвичайно щасливі та вдячні за можливість спілкування з такою цікавою людиною, це сповнило нас новими враженнями та цінним досвідом. Особливо запам’яталася онлайн конференція з американськими студентами, спілкування було дуже щирим та дружнім. Сподіваюся, у майбутньому ми будемо підтримувати зв'язок із нашими новими друзями.
Кравченко Олена, студентка другого курсу

Міжнародний семінар між нашим та Нью-Йорськими університетами це важливий захід, який допоміг краще зрозуміти студентів з іншої країни, іншого материка. Завдяки нашим описам, нашого сприйняття рухів американські студенти створили танці та презентували їх для нас. Це було надзвичайно цікаво, зворушливо, оригінально. А ми у свою чергу заспівали їм пісню Океан Ельзи «Все буде добре». Ми порозумілися, дружня та приємна атмосфера зробила цей вечір цікавим та продуктивним. Повертаючись додому після цього заходу під впливом емоцій ми співали пісні та ділилися враженнями один з одним.
Коломієць Іванна, студентка другого курсу

Холодного зимового вечора у перший вівторок грудня у нас була дружня та неймовірно тепла атмосфера. Завдяки нашим викладачам з дисципліни «Практичний курс англійської мови», ми обмінялись гарним настроєм та отримали заряд позитивної енергії від талановитих студентів Нью-Йоркського університету. У мене часто складалось враження, що зображення на екрані нереальне, наче з телевізора, чи просто відео з інтернету, а все тому, що важко було повірити, що наші однолітки з іншого краю світу придумали танці на наші твори, та ще й так швидко. При цьому всьому, вони танцювали саме для нас. Маю надію, що такі семінари стануть традицією на нашому факультеті.
Діана, студентка четвертого курсу

Це дійсно був захоплюючий досвід, як за допомогою новий технологій можна провести практичне заняття для студентів обох континентів. Наші уявлення про американських студентів дещо відрізнялися від реальності. Так як у нас ніколи не було такої можливості раніше – живе спілкування з американськими однолітками виявилося простіше, ніж ми думали. Нам було приємно усвідомлювати, що вони розуміють, як ми спілкуємось англійською. Не було ніякого мовного бар’єру. Я вірю, що такі зустрічі будуть проводитись частіше. Мову треба застосовувати на практиці. Студенти, вивчаючи іноземну мову, мають слухати «живу мову». МИ безмежно вдячні нашому викладачеві з англійської мови за занурення нас у англомовне середовище.
Вікторія Данькевич, студентка четвертого курсу

Якщо я скажу, що знайомство з професором з США та сучасним танцем, з його світобаченням це зовсім нове для мене і для кожного з моєї групи, то це я нічого не скажу. Спершу, зізнаюсь, було дивно сидіти і дихати, і намагатись відчути своє тіло, але потім я зрозуміла, що у цьому є якийсь сенс, якась мета. Пітер Кайл познайомив нас з оригінальним видом танцю, про який я раніше не знала. Він зовсім відрізняється від того сучасного танцю, яким я його уявляю в Україні. І студенти з Нью-Йоркського університету показали нам цей вид танцю у всій його красі.
Шкода лише, що ми не потанцювали разом і не створили якусь постановку танцю. Але ми будемо чекати Пітера знову до нас в гості і ми зможемо здійснити мою мрію.

Руслана Телендій, студентка четвертого курсу

Я була щиро вражена організацією та співдружністю з обох континентів. Коли я лише збиралась відвідати цей семінар мені здалося, що наші однолітки не будуть такими веселими, цікавими та відкритими, але я була приємно здивована неправильністю своїх думок.
Студенти з США відкрили та показали мені світ сучасного танцю, що це не просто структуровані та завчені рухи, а ще наші буденні справи також можуть бути виражені в танці. Вони дуже влучно обіграли наші листи, і її постановки нас вразили своєю оригінальністю.

Маргарита Зоценко, студентка четвертого курсу

Відео сеанс зі студентами нашого гостя З США, професора Пітера Кайла – мабуть «найінтернаціональніший» захід за останній час. Це був незабутній досвід спілкування з іноземними студентами. Незважаючи на відмінність сфер вивчення, ми змогли знайти спільні теми, поділитися досвідом, посміятися, знайти нових друзів. Завдяки неймовірним зусиллям наших викладачів, та прагненню іноземних викладачів співпрацювати, такі, здавалося б, неймовірні проекти стають реальністю. Вибір Соловйової О.В. професора зі сфери саме хореографії привів до неочікувано цікавого та інформативного результату. Сподіваюся, подібні проекти проводитимуться все частіше на нашому факультеті. Ми ж, зі своєї, сторони, зробимо все можливе.

Дмитро Рубашкін, студент четвертого курсу
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook