На лабораторному занятті в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження студенти досліджували роботу мікропроцесорних комплектів захисту та автоматики

3 грудня 2016 року

     28 листопада 2016 року доцент, к.т.н. Світлана Макаревич кафедри електропостачання ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження провела показове лабораторне заняття з дисципліни «Основи електропостачання».

     Студенти групи ЕЕТС-1303 виконували «Дослідження роботи мікропроцесорних комплектів захисту та автоматики МРЗС в системах електропостачання». Світлана Сергіївна, що проводила роботу, спочатку акцентувала увагу студентів на меті роботи: отримати практичні навички використання та налагодження МП комплектів в системах електропостачання. 

     

     Відповідно до програми лабораторного заняття студенти виконали вибір типів захистів, визначили їх параметри спрацювання, а також конфігурацію реле. Далі на фізичній моделі приєднання електричного двигуна вони виконали підключення МП захисту та його налагодження. Після цього провели перевірку правильності роботи автоматики у разі створення коротких замикань в зоні та поза зоною дії захисту. 

     

     

     

     За допомогою персонального комп’ютера прочитали інформацію з приладу фіксації аварійних подій, що вбудований в прилад МП-захисту. Завершили роботу аналізом отриманих результатів, а також відмітили переваги сучасних захистів, які суттєво впливають на надійність електропостачання.

Микола Гребченко,
завідувач кафедри
електропостачання ім. проф. В.М. Синькова

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook