Здобутки гуртківців – овочівників на виставці НУБіП України

2 грудня 2016 року
НУБіП України

Здобутки гуртківців – овочівників на виставці НУБіП України

На базі НУБіП України 30.11.-01.12.16 за підтримки Асоціації працівників вищих аграрних навчальних закладів пройшли зустрічі ректорів університетів і директорів шкіл, коледжів та технікумів з керівництвом міністерств освіти та науки і аграрної політики та продовольства України.

До цієї події в університеті 30.11. – 01.12.2016 р. була організована виставка експонатів наукових гуртків, переможців V фестивалю студентської науки, який пройшов в травні цього року, де прийняв участь науковий гурток «Овочівник». Староста Лепський А. Я. представив експонати і наукові досягнення гуртка у вигляді композицій з овочів різних ботанічних родин, горщечкової культури перцю гіркого та помідора.

Цікавими виявилися новинки малопоширених культур з родини Гарбузові – люфа, лагенарія та ехіноцист, які використовуються як для овочевого так і технічного напряму. Водночас інтерес викликало «ноу-хау» в галузі овочівництва – «чорний часник», який завоював ринки Азії та набуває поширення на європейських ринках, в т.ч. і в Україні.

Здобутки наукової роботи гуртків були представлені на огляд студентам та директорам шкіл, коледжів і технікумів України, в тому числі і підрозділів НУБіП України. Виставку відвідали й представники міністерств освіти та науки і аграрної політики та продовольства України, в т.ч. і перший заступник міністра науки і освіти України Володимир Ковтунець.

Виставка виявилася плідною та інформативною як для представників аграрної сфери, так і для науковців й освітян.

 

В. о. завідувача кафедри овочівництва Федосій І. О.,

керівник гуртка «Овочівник», доцент Бобось І. М.,

староста гуртка «Овочівник», магістр ІІ року, Лепський А. Я.


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook