Виховна робота на економічному факультеті

21 листопада 2016 року

 10 листопада студенти економічного факультету разом із заступником декана з виховної роботи Криворотом О. Г. відвідали Верховну Раду України. Екскурсовод розпочала надзвичайно цікаву розповідь з того що на початку 1934 р. після перенесення столиці УРСР з м. Харкова до м. Києва було розроблено і затверджено генеральний план будівництва та реконструкції міста над Дніпром.


       У лютому 1936 р. було оголошено конкурс на кращий проект приміщення Верховної Ради УРСР, до якого були залучені провідні фахівці, відомі в Україні архітектори: В. Риков, В. Заболотний, С. Григор'єв і Є. Штейнберг. Журі зупинило свій вибір на проекті, запропонованому Володимиром Гнатовичем Заболотним.
    Будинок українського парламенту споруджувався протягом 1936-1939 рр. і на початку літа 1939 р. був прийнятий державною комісією з оцінкою "відмінно".


    Автор проекту В.Заболотний у 1940 р. був удостоєний Державної премії та призначений головним архітектором м. Києва. Архітектура будинку втілює притаманні тому часу класичні прийоми і форми. Світлий колір і співзвучність природному ландшафту роблять його справді київською спорудою. Будинок Верховної Ради є зразком "української архітектурної класики".

 

         З 25 липня 1939 р. у будинку Верховної Ради України по вулиці М.Грушевського, 5, відбуваються засідання українського парламенту.
Під час 60-хвилинної екскурсії відвідувачі мали змогу на власні очі побачити національну реліквію - Прапор Незалежності, який народні депутати першого демократичного скликання внесли до сесійної зали Верховної Ради 24 серпня 1991 року, завітали на балкон сесійної зали, в якій ухвалюються закони України,відвідали знамениті кулуари, конференц-зал та багато іншого.

Екскурсовод відповіла на всі поставлені запитання. 

Відвідувачі залишилася дуже задоволеними екскурсією і пофотографувалися на згадку.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook