ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА НА КАФЕДРІ ПАРАЗИТОЛОГІЇ ТА ТРОПІЧНОЇ ВЕТЕРИНАРІЇ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ

10 листопада 2016 року

Вибір професії – один із важливих кроків, який здійснює кожна молода людина. Наскільки відповідає обрана професія здібностям, інтересам і нахилам учня і затребувана вона на ринку праці, наскільки розкриває можливості кар’єрного росту, настільки залежить як складеться майбутнє життя кожного. Проте усвідомлено й обдумано здійснити цей вибір потребує сьогодення.
Викладачами кафедри паразитології та тропічної ветеринарії НУБіП України, кандидатами ветеринарних наук Слободян Раїсою Олександрівною та Пашкевич Іриною Юрієвною, 9 листопада 2016 року було проведено професійно-орієнтаційну роботу учням 10–11 класів Київської гімназії щодо вступу у 2017 році на навчання до Національного університету біоресурсів і природокористування України. Старшокласникам було надано інформацію у вигляді презентації стосовно особливостей навчання на факультеті ветеринарної медицини та показано відео про факультет.

Київська гімназія, що знаходиться за адресою: вул. Княжий Затон, 12 А

Слободян Р. О. підкреслила, що професія ветеринарного лікаря має багатовікову історію. Звернула увагу, що факультет ветеринарної медицини НУБіП України здійснює підготовку фахівців за напрямом “Ветеринарна медицина”. Нині навчання проводиться за освітніми ступенями “Бакалавр та Магістр”. Було озвучено, що факультет на сьогодні очолює професор, доктор біологічних наук, академік Національної академії аграрних наук України, М. І. Цвіліховський.


Представлення університету та факультету ветеринарної медицини

Пашкевич І. Ю. акцентувала, що у виборі професії лікаря ветеринарної медицини, в першу чергу, необхідно керуватися любов’ю до тварин. Цю любов тварини відчувають і можуть терпляче переносити навіть болісні маніпуляції для збереження їх життя. Нею також було відмічено, що дипломовані ветеринарні лікарі мають широкий вибір і можливості працювати у спеціалізованих ветеринарних клініках і аптеках, науководослідних лабораторіях та інститутах, на підприємствах по переробці і реалізації продукції тваринного походження, зоомагазинах, зоопарках, цирках, на приватних фермах, клубах службового собаківництва та приватних компаніях, де розводять і утримують тварин. Також ці фахівці працюють у наглядових органах, що здійснюють контроль реалізації продуктів тваринництва на ринках і супермаркетах.
У ході спілкування було з’ясовано, що більшість учнів гімназії мають своїх домашніх улюбленців, зокрема собак, котів, декоративних кролів і рибок.

Пашкевич І.Ю. наголошує про напрямки роботи ветеринарного лікаря

Слободян Р. О. озвучила про можливості студентів факультету ветеринарної медицини отримати подвійний диплом за міжнародними магістерськими програмами та пройти стажування у країнах Європи та США. Майбутні абітурієнти були ознайомлені також з різнобічним, активним та цікавим студентським життям за власними інтересами й поглядами у разі навчання в НУБіП України.
Слободян Р. О. було представлено завідувача кафедри паразитології та тропічної ветеринарії НУБіП України, доктора ветеринарних наук, професора Сороку Наталію Михайлівну та доктора ветеринарних наук, професора Пруса Михайла Петровича.

Було звернено увагу майбутніх вступників, що на кафедрі паразитології та тропічної ветеринарії діє магістерська програма “Ветеринарне забезпечення здоров’я екзотичних і диких тварин”, кураторами якої є Слободян Р.О. та Пашкевич І.Ю.

Представлення магістерської програми “Ветеринарне забезпечення здоров’я екзотичних і диких тварин”

Учням старших класів було роздано брошури щодо вступу до університету.  З керівництвом гімназії було заключено договір про співпрацю. Пашкевич І. Ю. та Слободян Р. О. запросили потенційних вступників більш детально ознайомитись з умовами навчання на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України на сайті і на «Дні відкритих дверей»

Запрошення учнів 9-10 класів на “Дні відкритих дверей”

В цілому професійно-орієнтаційна робота з учнями 10–11 класів Київської гімназії пройшла у дружній атмосфері. Учні проявляли зацікавленість щодо вступу до НУБіП України.
Пашкевич І. Ю. та Слободян Р. О. побажали майбутнім абітурієнтам зробити правильний вибір професії. Оскільки, від її вибору в повній мірі залежить задоволення людини своїми успіхами та її особисте щастя.
 

Сорока Наталія Михайлівна,
доктор ветеринарних наук, професор,
завідувач кафедри паразитології та
тропічної ветеринарії НУБіП України

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook