Магістри ННІ лісового і садово-паркового господарства побували на виїзному науково-практичному семінарі

7 листопада 2016 року

     1 листопада 2016 року співробітники кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП провели виїзний науково-практичний семінар «Відтворення сосняків Полісся: сучасний стан, проблеми та шляхи удосконалення» на базі державного підприємства «Тетерівське лісове господарство». У його підготовці та проведені взяли участь директор підприємства Д. Гоцуляк, головний лісничий І. Черевко, лісничий Поташнянського лісництва О. Тимошенко і магістри інституту, які навчаються за програмами «Поновлення та розведення лісу» і «Лісова меліорація».

     Семінар розпочався пленарним засіданням, на якому головний лісничий І. Черевко розповів про історію, сучасний стан, проблеми та перспективи підприємства, а також досвід відтворення сосняків у лісгоспі. Завідувач кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Віктор Маурер продовжив тему, розповівши про теоретичні основи та практичні засади відтворення сосняків на засадах екологічно орієнтованого лісівництва.

    

     Працівники лісгоспу провели для учасників семінару екскурсію територією підприємства, ознайомили із системою відеонагляду, яка допомагає охороняти ліс від пожеж і незаконних вирубок, показали приміщення і обладнання для переробки насіннєвої сировини, зберігання насіння і перевірки його посівної якості, ознайомили з особливостями вирощування садивного матеріалу на розсаднику.

    

     Після чого учасники побували на об’єктах лісокультурної справи – лісонасінневій плантації (де обговорили перспективи сортового лісового насінництва), ділянках лісових культур і природного поновлення сосни звичайної (де обговорили особливості і перспективи екоадаптаційного відтворення лісів).

 

Олександр Кайдик,
доцент кафедри
відтворення лісів та лісових меліорацій 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook