Профілактика інфекційних захворювань у студмістечку у центрі уваги його дирекції

7 жовтня 2016 року

    6 жовтня 2016 року голова студмістечка Сергій Стецюк провів збори дирекції студентського містечка, участь у яких взяли завідувачі всіх гуртожитків. Головним питанням порядку денного була профілактика інфекційних захворювань серед мешканців кампусу.

     У зв’язку з різким і значним похолоданням збільшилося і число захворювань. Аби тримати ситуацію під контролем, завідувач оздоровчого центру НУБіП В'ячеслав Крупка нагадав про важливість профілактики (в т.ч. і туберкульозу), розповів про найбільш поширені джерела бактеріовиділення і шляхи передачі інфекційних збудників у місцях скупчення людей (якими є і гуртожитки), нагадав правила поведінки у цей період, які дозволять убезпечитися від хвороби. Зокрема, наголосив на необхідності збільшення вологих прибирань дезінфікуючими речовинами (хлорантоїн) та кількості перевірок санітарного стану кімнат гуртожитків.

     В'ячеслав Крупка провів бесіду стосовно узгодження загальної роботи з профілактики інфекційних захворювань, яка має носити системний характер, та ознайомив присутніх із санітарним бюлетенем №1. А також проаналізував конкретні випадки захворюваності по гуртожитках з відповідними висновками та персональними рекомендаціями.

     Крім того, дирекція студмістечка закупила у всі гуртожитки медичні аптечки з найнеобхіднішими препаратами для надання першої медичної допомоги та провела інструктаж по користуванню ними.

Валерія Сухецька,
фахівець студмістечка
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook