Обговорення стратегічних питань українського свинарства

6 жовтня 2016 року

4 жовтня, у рамках Національного дня свиноферми, організованого Асоціацією свинарів України відбувся круглий стіл на тему «Держава і бізнес: співпраця чи протистояння», у ході якого були обговорені найболючіші для галузі свинарства проблеми: зміни до Податкового Кодексу, кроки на виправлення ситуації з АЧС, державна підтримка тваринництва у 2017-му, законодавчі ініціативи та напрацювання. Активну участь в обговоренні приймали представники бізнесу і держави, зокрема Міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий, Голова Всеукраїнської Аграрної Ради Андрій Дикун, Президент Асоціації свинарів України Артур Лоза, національні експерти ФАО Віталій Башинський та Володимир Поліщук (доцент кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи, НУБіП України).
Під час вітального слова, Міністр підкреслив, що галузь свинарства в Україні є дуже конкурентоздатною і має потенціал
 «Реалії в Україні та Європі дуже сильно змінюються. Нам потрібно бути постійно в дискусії. Дуже радий, що ця дискусія є і буду сподіватись, що наші можливості в тому числі для свинарства будуть розширятись», - розповів Міністр.


«Сьогодні дуже важливо вирішити питання щодо захворювання на Африканську чуму свиней. Воно підготоване та винесене на Раду національної безпеки та оборони».
Міністр побажав учасникам активної дискусії, плідного обміну досвідом та пошуку ефективних рішень задля розвитку галузі свинарства.
Держава і бізнес можуть знайти спільну мову і працювати на єдиний результат, доказ цього — відкрите спілкування.
На думку Міністра, подібні заходи – це гарна нагода обговорити існуючі проблеми галузі свинарства разом із власниками, керівниками та спеціалістами провідних свинокомплексів, переробних підприємств, представниками посольств, міжнародних організацій та бізнесу, комерційних компаній, галузевих об'єднань, фінансових установ, а також засобів масової інформації.

В ході зустрічі учасники могли ознайомитися із роботою ТОВ “Селекційний центр свинарства” та ТОВ “Дан-Фарм Україна”.

 


Доцент кафедри епізоотології та організації

ветеринарної справи Володимир Володимирович Поліщук

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook