Звіт про діяльність кафедри педагогіки за 2015-2016 р. та перспективи розвитку на 2016-2017 р.

8 вересня 2016 року

          08.09.2016 р. відбулося засідання кафедри педагогіки, на якому завідувач кафедри Руслан Сопівник прозвітував про діяльність кафедри за 2015-2016 р. та озвучив перспективи розвитку на 2016-2017 р.

На кафедрі працює 7 докторів наук та 5 доцентів. Кафедра є випусковою за двома спеціальностями «Науки про освіту» (спеціалізація «Педагогіка вищої школи») і «Професійна освіта». ННП кафедри успішно організовують і проводять виробничу науково-педагогічну, навчальну ознайомчу та  виробничу (соціально-педагогічну) практики.

Протягом 2015-2016 н.р. НПП кафедри опубліковано: 6 монографій, 25 статтей у фахових виданнях, 31 статтю опубліковано у наукометричних базах, 3 підручники, 7 навчальних посібників. На кафедрі здійснюється підготовка докторантів і аспірантів за спеціальностями: 13.00.04 – «Теорія і методика професійної освіти», 13.00.02 – «Теорія і методика навчання», 13.00.07 – «Теорія і методика виховання». Ліцензовано спеціальність «Науки про освіту» для підготовки аспірантів. Вперше введено до навчального плану підготовки аспірантів навчальну дисципліну «Педагогіка вищої школи».

ННП кафедри готують студентів до участі у Всеукраїнських студентських олімпіадах. Результати такої роботи неодноразово увінчувалися успіхом: студенти тричі завойовували 1 місце, чотири рази 3 місце. На кафедрі функціонує студентський науковий гурток «Педагогіка і сьогодення», членами якого є 30 студентів  спеціальностей «Педагогіка вищої школи» та «Соціальна робота».

 Співробітники кафедри беруть активну участь у науково-практичних конференціях різних рівнів, науково-методичному семінарі «Школа молодого педагога», організовують і проводять науково-методичний семінар для наставників академічних груп НУБіП України.

На звітному засіданні кафедри основна увага завідувача та НПП була зосереджена на профорієнтаційній роботі. Кафедра плідно попрацювала цього року на вступній компанії, в результаті якої було набрано 96 студентів ОС «Науки про освіту (Педагогіка вищої школи)» і ОКР «Професійна освіта». ННП кафедри було запропоновано ряд шляхів підсилення профорієнтаційної роботи, підвищення престижу кафедри і гуманітарно-педагогічного факультету. 

На заключному етапі засідання завідувач кафедри подякував усім співробітникам за гарну роботу і наголосив на пріоритетних напрямах розвитку кафедри 2016-2017 р.:

організація по-новому профорієнтаційної робота  з урахуванням попереднього досвіду;

- підвищення якості освітніх послуг;

- створення електронних навчальних курсів;

- розвиток наукових досліджень шляхом розширення підготовки аспірантів;

- завершення підготовки стандарту вищої освіти спеціальності «Професійна освіта» ;

- ліцензування спеціальності «Професійна освіта (за спеціалізаціями: агрономія, лісове господарство, екологія, економіка, флористичний дизайн)»;

- збільшення публікацй у наукометричних базах даних, зокрема Scopus, Index Copernicus, Web of Science тощо.

 

 

 

Валентина Теслюк,

доцент кафедри педагогіки

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook