Вступна кампанія 2016: перший день прийому документів на бакалаврат

11 липня 2016 року

 11 липня. Сьогодні - перший день прийому документів на бакалаврат. І хоча процес цей повністю автоматизований, та все ж тих, хто подає документи особисто, багато. 

Цього року університет здійснює набір за 30 спеціальностями із загальною кількістю 3150 ліцензованих місць, говорить відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук. Плановане ж державне замовлення складає 1906 місць. Остаточні цифри Міністерство освіти і науки озвучить незабаром.

 
Про підсумки першого дня говорити ще зарано, але ще до обіду візуально було помітно: найбільше молоді здавало документи на ветеринарну медицину і спеціальності ННІ лісового та садово-паркового господарства. Станом на 14 годину документи подали вже понад 200 осіб. Цифра ця може виглядати значно суттєвішою, але є певні труднощі з подачею документів в електронній формі випускниками шкіл – зі збоями працює Єдина державна електрона база з питань освіти.
 
 
Випускниця Боярського коледжу екології і природних ресурсів Кристина Сорока, яка здобула диплом з відзнакою, вирішила продовжити навчання в університеті – за спеціальністю «садово-паркове господарство». А визначалася з нею за порадою педагогів з коледжу, зокрема, свого улюбленого викладача і куратора Дарії Соловей та старшої сестри Анастасії, яка минулого року з відзнакою закінчила НУБіП. Для вірності привела з собою й маму Віру.
 
Триває набір і до магістратури. Вже подали документи 981 випускник бакалаврату. До честі нашого університету, 10% з них – з інших вишів. Найпопулярнішими спеціальностями, на які подали найбільше заяв, є агрономія, ветеринарна медицина, адміністративний менеджмент, фінанси і кредит. В той же час найбільший конкурс на місця державного замовлення за спеціальностями біржова діяльність, соціальна робота, садівництво, філологія, геодезія та землеустрій, будівництво та цивільна інженерія, водні біоресурси та аквакультура, якість, стандартизація та сертифікація. 
 
Валентин Обрамбальський
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook