Запрошуємо відвідати книжкову виставку «Смачна, корисна ягода»
Наукова бібліотека запрошує всіх бажаючих відвідати книжкову виставку «Смачна, корисна ягода», де ви зможете познайомитись з багатьма цікавими виданнями, що розкривають актуальні питання в плодівництві.
Одним з таких питань є отримання екологічно чистої продукції рослинного походження, а саме тих продуктів, що поповнюють наш організм вітамінами і мінеральними речовинами, зміцнюють наш імунітет і взагалі є смачними і корисними – це ягоди.
Ягідні культури користуються великим попитом і можуть давати значний прибуток сільському господарству, їх широко використовують для виробництва соків, пюре, сиропів, компотів, сухофруктів, вина. Також активно використовують ягоди у фармакології і косметології.
Тому наші науковці продовжують працювати над виведенням нових, удосконалених, високоврожайних, стійких до хвороб, шкідників, несприятливих кліматичних умов сортів ягідних культур. Пропонуємо до вашої уваги коротку анотацію до декількох видань:
Шеренговий П. З. Моє життя – в моїх сортах / П. З. Шеренговий. – Вінниця, 2011. – 168 с.
Ця книга належить перу одного з найвідоміших в Україні та за її межами селекціонера і сортовипробувача садових культур Петра Захаровича Шеренгового. Складається вона з двох частин: короткого автобіографічного нарису та ілюстрованого опису найцікавіших сортів.
Меженський В. М. Нетрадиційні ягідні культури: рекомендації з селекції та розмноження / В. М. Меженський, Л. О. Меженський, Б. Є. Якубенко. – К.: ЦП»Компринт», 2014. – 119 с.
Висвітлено питання систематики і номенклатури 56 нетрадиційних ягідних культур, стисло викладено історію, значення та стан сортименту. Сформульовано завдання з напрямків селекційної роботи, дано рекомендації з вирощування садивного матеріалу.
Дикань А. П. На пути к успешному виноградарству / А. П. Дикань. – Симферополь : Бизнес - Информ, 2013. – 276 с.
Розглядаються способи ведення вегетуючого приросту винограду в Криму. Відзначається, що перевага ведення вегетуючого приросту вертикально вниз по урожаю пояснюється найбільш ефективним використанням світлової енергії для синтезу органічних речовин. Наводяться результати дослідження столових сортів і гібридної форми, трьох клонів технічних сортів винограду. Висвітлюється вирощування столового винограду в плівковій теплиці, а також вплив посухи і зрошення на приріст і врожай винограду.
Книжкова виставка розміщена в центральній бібліотеці (корпус № 4).
Ольга Брагар,
бібліограф інформаційно-бібліографічного
відділу наукової бібліотеки