Запрошуємо відвідати книжкову виставку «Смачна, корисна ягода»

13 червня 2016 року

     Наукова бібліотека запрошує всіх бажаючих відвідати книжкову виставку «Смачна, корисна ягода», де ви зможете познайомитись з багатьма цікавими виданнями, що розкривають актуальні питання в плодівництві. 

Одним з таких питань є отримання екологічно чистої продукції рослинного походження, а саме тих продуктів, що поповнюють наш організм вітамінами і мінеральними речовинами, зміцнюють наш імунітет і взагалі є смачними і корисними – це ягоди.

Ягідні культури користуються великим попитом і можуть давати значний прибуток сільському господарству, їх широко використовують для виробництва соків, пюре, сиропів, компотів, сухофруктів, вина. Також активно використовують ягоди у фармакології і косметології. 


Тому наші науковці продовжують працювати над виведенням нових, удосконалених, високоврожайних, стійких до хвороб, шкідників, несприятливих кліматичних умов сортів ягідних культур.  Пропонуємо до вашої уваги коротку анотацію до декількох видань:

    

Шеренговий П. З. Моє життя – в моїх сортах / П. З. Шеренговий. – Вінниця, 2011. – 168 с.

Ця книга належить перу одного з найвідоміших в Україні та за її межами селекціонера і сортовипробувача садових культур Петра Захаровича Шеренгового. Складається вона з двох частин: короткого автобіографічного нарису та ілюстрованого опису найцікавіших сортів.

Меженський В. М. Нетрадиційні ягідні культури: рекомендації з селекції та розмноження / В. М. Меженський, Л. О. Меженський, Б. Є. Якубенко. – К.: ЦП»Компринт», 2014. – 119 с.

Висвітлено питання систематики і номенклатури 56 нетрадиційних ягідних культур, стисло викладено історію, значення та стан сортименту. Сформульовано завдання  з напрямків селекційної роботи, дано рекомендації з вирощування садивного матеріалу.

 

Дикань А. П.  На пути к успешному виноградарству / А. П. Дикань. Симферополь : Бизнес - Информ,  2013. 276 с.

Розглядаються способи ведення вегетуючого приросту винограду в Криму. Відзначається, що перевага ведення вегетуючого приросту вертикально вниз по урожаю пояснюється найбільш ефективним використанням світлової енергії для синтезу органічних речовин. Наводяться результати дослідження столових сортів і гібридної форми, трьох клонів технічних сортів винограду. Висвітлюється вирощування столового винограду в плівковій теплиці, а також вплив посухи і зрошення на приріст і врожай винограду.

Книжкова виставка розміщена в центральній  бібліотеці (корпус № 4).


Ольга  Брагар,

бібліограф інформаційно-бібліографічного 
відділу наукової бібліотеки

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook