Гуманітарно-педагогічний факультет розширює співпрацю з Поморською академією у Слупську (Польща)

8 червня 2016 року

 8 червня. Гуманітарно-педагогічний факультет цього дня приймав шановних гостей із Поморської академії у Слупську (Польща) в рамках візиту до університету її новообраного ректора, професора Збігнєва Осадовського та викладача інституту педагогіки, координатора міжнародних програм Євгенії Співаковської

 
Нещодавно факультет уклав угоду з польськими колегами про посеместрове навчання студентів спеціальності «Соціальна робота». І вже восени перша група  здобуватиме майбутній фах у Слупську. 
 
 
Предметом нинішньої зустрічі гуманітаріїв з гостями, за словами декана Василя Шинкарука, стало обговорення можливостей співпраці у професійній підготовці філологів. І хоча в академії величезний попит на зазначену спеціальність, партнери погодилися відшукати можливість для навчання наших студентів. Чому така співпраця дуже важлива, відповідь дав Збігнєв Осадовський. На відміну від програми семестрового навчання в рамках Еразмус+, де кількість місць лімітована, угоди про співробітництво нівелюють подібні обмеження.  До того ж, продовжив гість, навчання є безкоштовним і польська сторона забезпечує проживанням на увесь його термін. Ще одна перевага в тому, що такі угоди дозволяють у декілька разів знизити вартість навчання за системою подвійних дипломів. Очільник академії висловив сподівання про започаткування на гуманітарно-педагогічному факультеті польської філології. І запит на це з боку студентів факультету і його потенційних абітурієнтів, як зазначила завідувач кафедри іноземної філології і перекладу Світлана Амеліна, – чималий. 
 
 
 
 
Про вивчення польської як другої іноземної говорив завідувач кафедри романо-германських мов і перекладу Олександр Малихін. Євгенія Співаковська запропонувала альтернативу подвійним дипломам – так звану систему двох дипломів. Тобто, студенти вивчатимуть англійську в НУБіП і отримають відповідний диплом, а в Польщі – польську і диплом полоніста. 
 
 
На зустрічі йшлося також про співпрацю у педагогічній складовій. Зокрема, завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник порушив питання виховної роботи в НУБіП і польських вишах. 
 
 
Діалог продовжився між зацікавленими сторонами і після завершення зустрічі.
 
Ольга Наконечна, старший викладач 
кафедри соціальної педагогіки та 
інформаційних технологій в освіті
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook