Науковці факультету інформаційних технологій – співорганізатори та учасники конференції «Модернізація інформаційно-ресурсного забезпечення освітнього простору навчальних закладів»

23 травня 2016 року

     18 травня в Науково-методичному центрі «Агроосвіта» відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Модернізація інформаційно-ресурсного забезпечення освітнього простору навчальних закладів», в якій Національний університет біоресурсів і природокористування України виступив співорганізатором. 

     Із вітальним словами до учасників конференції звернулись Ігор Будько, головний спеціаліст Департаменту вищої освіти МОН України, Микола Хоменко, заступник директора Науково-методичного центру «Агроосвіта» та Олена Глазунова, співголова конференції, декан факультету інформаційних технологій НУБіП України.
     У роботі конференції взяли участь науково-педагогічні, педагогічні працівники вищих навчальних закладів, аспіранти, представники громадських об’єднань, розробники і видавці освітнього контенту з Франції, Польщі, Білорусії, Швейцарії, Австрії та України. Також активно долучились до участі і науково-педагогічні працівники кафедри інформаційних і дистанційних технологій.

     Робота конференції проходила у вигляді двох панелей: перша – «E-learning: проблеми впровадження» (модератор Олена Глазунова), друга – «Освітнє середовище сучасного навчального закладу» (модератор Олена Кузьмінська). Спікером однієї з них був Максим Мокрієв, який поділився практичним досвідом побудови електронного освітнього середовища на основі хмарних технологій в НУБіП України.

     У секційних засіданнях взяли участь Тетяна Кіщак, директор наукової бібліотеки НУБіП України, Тетяна Волошина, асистент кафедри інформаційних і дистанційних технологій, Дмитро Касаткін, доцент кафедри інформаційних і дистанційних технологій та Ольга Касаткіна, старший викладач кафедри інформаційних систем.

     У процесі обговорення учасникипорушували питання з упровадження E-learning, побудови електронного освітнього простору, якості електронних освітніх ресурсів, їх виробництва, компетентнісного підходу під час розробки сучасних підручників, та якою має бути бібліотека навчального закладу. Велася онлайн-трансляція конференції, тому бажаючі за допомогою відеоконференції мали можливість долучитися до обговорення питань, що їх зацікавили.

     Повну версію запису конференції можна переглянути за адресою http://www.agroosvita.com/node/6741

Олександр Попов,
завідувач кафедри інформаційних і
дистанційних технологій
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook