Магістерська програма "Декоративні гідробіоресурси" кафедри гідробіології та іхтіології

24 квітня 2016 року

     У житті кожної людини настає момент, коли вона має обрати свій життєвий шлях. Це дуже важливий крок, який потребує відповідального ставлення. Обрати майбутню професію і не помилитися з вибором прагне кожен. Важливим, при цьому, є не тільки місце у суспільстві, а і задоволення власних потреб, як моральних – отримання задоволення від гарно зробленої справи, яка до душі, так і матеріальних – достойна заробітна плата.

     Кожен вищий навчальний заклад сьогодення при формуванні власних навчальних програм має враховувати ці сторони розвитку особистості, зацікавити своїх абітурієнтів та студентів, магістрів, аспірантів.

       Кафедра гідробіології та іхтіології факультету тваринництва та водних біоресурсів активно працює у напрямку формування сучасного бачення майбутнього фахівця з водних біоресурсів. Для студентів пропонується цілісний комплекс навчальних дисциплін, які складають потужну базу фахової підготовки. При цьому враховуються як сучасні проблеми розвитку рибного господарства країни для забезпечення продовольчих потреб, так і необхідність збереження водних ресурсів високої якості та водних живих ресурсів, оскільки вони складають основу сталого розвитку екосистем водойм різних типів та напрямів використання. Базова підготовка бакалаврів дозволяє їм працювати не тільки на рибничих господарствах чи підприємствах, а і у сфері охорони навколишнього середовища.

       Магістерські програми кафедри мають за мету на основі базової бакалаврської підготовки допомогти студентам обрати для себе такий творчо-науковий напрям діяльності, яка буде затребуваною у суспільстві, дозволить знайти собі достойну роботу.

   Сьогодні ми хочемо звернути увагу студентів на таку магістерську програму кафедри як «ДЕКОРАТИВНІ ГІДРОБІОРЕСУРСИ», простіше можна сказати аквауріумістика та облаштування штучних водойм з декоративними видами риб чи безхребетних. Це дуже перспективний напрямок, який якраз і відповідає тим вимогам сьогодення, що базуються на забезпеченні різнобічного розвитку особистості фахівця та дозволяє йому обирати роботу до душі, оскільки випускники цієї програми можуть працювати як на підприємствах, так і створювати приватні фірми, чи зареєструватися як фізична особа підприємець та мати вільний графік роботи.

Завдання магістерської програми «ДЕКОРАТИВНІ ГІДРОБІОРЕСУРСИ» полягає у підготовці фахівців, здатних працювати в акваріумістиці та тераріумістиці, в океанаріумах, акватераріумах, державних або приватних підприємствах, які займаються вирощуванням та відтворенням декоративних гідробіоресурсів, вселенням їх у декоративні водойми або акваріумні системи з метою поліпшення естетичного, пізнавального та мікрокліматичного середовища. Реалізація цих заходів базується на обґрунтуванні основних підходів до утримання, годівлі, розробки схем розмноження різних об’єктів декоративних гідробіоресурсів.

Представлена магістерська програма на даний час діє лише для заочної форми навчання, проте за рахунок широкого розповсюдження та розробки нових технологій, як для утримання, так і для розмноження декоративних гідробіоресурсів, цей напрямок, який зараз активно розвивається у всьому світі, ми маємо за мету ввести і для магістрів денного відділення та запрошуємо бажаючих до навчання. Для даної магістерської програми створена навчальна лабораторія «Декоративних гідробіоресурсів», яка розміщується у 2б та 3 аудиторії першого навчального корпусу. НУБіП України.

У наш час, саме зараз, існує суттєва потреба у висококваліфікованих спеціалістах за представленим напрямом і Ви обов’язково зможете знайти своє місце у житті та у суспільній діяльності. Сукупність необхідних знань вам забезпечить навчальна програма, яка включає такі дисципліни: Світові декоративні гідробіоресурси, Технології конструювання декоративних аквасистем, Аквадизайн, Технології культивування декоративних гідробіоресурсів.

Майбутнє повинно бути змістовним, цікавим, тоді може приносити моральне задоволення. А обслуговування великих акваріумних комплексів дає ще й матеріальне забезпечення.

Асистент кафедри М.Халтурин

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook