Всеукраїнський конкурс "Юний селекціонер і генетик"

21 березня 2016, 15:45
Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді, кафедра генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О.Зеленського НУБіП України

     Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 25 грудня 2015 р. № 1360 “Про затвердження Плану всеукраїнських і міжнародних організаційно- масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2016 рік (за основними напрямами позашкільної освіти), підвищення ефективності дослідницької та експериментальної роботи на шкільних навчально-дослідних земельних ділянках та підготовки учнівської молоді до навчання у вищих навчальних закладах Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді спільно з кафедрою генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О.Зеленського Національного університету біоресурсів і природокористування України з 15 до 18 березня 2016 р. проводили очний тур Всеукраїнського конкурсу “Юний селекціонер і генетик”.

     Конкурс проводиться щорічно, починаючи з 2003 року. Має на меті залучення обдарованих учнів до науково-дослідницької роботи з селекції та генетики; створення умов для їх професійного самовизначення; надання допомоги у виборі професії; пошуку нових форм, методів та моделей організації науково-дослідницької діяльності з учнівською молоддю.
     Конкурс проводиться у два етапи - заочний і очний. Згідно правил конкурсу “Юний селекціонер і генетик” до складу журі заочного і очного турів конкурсу входять науково-педагогічні працівники кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М. О. Зеленського – завідувач кафедри, кандидат сільськогосподарських наук Жемойда В.Л., доцент кафедри, кандидат біологічних наук Башкірова Н.В., доцент кафедри, кандидат сільськогосподарських наук Макарчук О.С.
     На заочний етап, який проходив з 15 листопада по 25 грудня 2015 року надійшло 58 робіт з 19 областей України. Переможці заочного туру визначені оргкомітетом та 18 школярів запрошені до участі в очному.
    Відкриття конкурсу відбулося 15 березня. До школярів з вітальним словом звернулись: професор В. В. Вербицький – директор НЕНЦ; декан агробіологічного факультету НУБіП України, професор В. О. Забалуєв; завідувач кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М. О. Зеленського, доцент В. Л. Жемойда  та студентка 3 курсу 1 групи агробіологічного факультету, переможниця Всеукраїнського конкурсу “Юний селекціонер і генетик” 2013 року Шепель Тетяна.
 
     Очний тур проводиться в 2 етапи:
 -в перший день учні пишуть письмову контрольну роботу з біології;
 -в другий день відбувається захист науково-дослідних робіт.
  
 
      За результатами заочного оцінювання, письмової роботи та захисту науково-дослідної роботи журі визначає переможців конкурсу.
      Цього року:
 -перше місце зайняла Пузякіна Вікторія учениця 10 класу Білоцерківської спеціалізованої школи №16;
 -друге місце Раков Андрій учень 11 класу Піддубенської ЗОШ (Донецька обл.);
 -третє місце- Мочар Іван учень 11 класу Ужгородської ЗОШ та Самиліна Вікторія учениця 11 класу Фастівської ЗОШ (Київська обл.).
     Переможці конкурсу допущені до очного туру МАН школярів секція «селекція і генетика».
Вітаємо переможців
та бажаємо натхнення на нові наукові звершення!
 
Юлія Дмитренко,
асистент кафедри генетики, селекції
і  насінництва ім. проф. М. О. Зеленського
 

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook