Першокурсники-конструктори Максим Стельмах та Юлія Хуторянська перемогли у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт

24 березня 2016 року

     Цього року Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук в галузі науки «Прикладна геометрія, інженерна графіка та ергономіка» пройшов на базі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Участь у ньому взяли кращі студенти усіх провідних технічних вишів України. Отже конкуренція була дуже висока.

     Наш університет представили першокурсники факультету конструювання та дизайну Максим Стельмах та Юлія Хуторянська (науковий керівник завідувач кафедри нарисної геометрії, комп’ютерної графіки та дизайну Сергій Пилипака). Їх системна підготовка та творчий підхід до вирішення дизайнерських задач дали прекрасний результат: галузева комісія відзначила високий рівень підготовки конкурсантів та визнала їх роботу кращою. Тож до Києва Максим і Юлія повернулися з дипломами І ступеня.

     Сконструйована ними геометрична модель розташування сферичних дисків на ґрунтообробному агрегаті дозволяє враховувати не тільки кут атаки, але й кут крену. Тим самим досягається режим роботи диска, при якому неробоча його сторона не зминає ґрунт, тобто забезпечується якісніший його обробіток. Схожі наукові роботи студентів та науковців факультету вже впроваджені у виробництво. Зокрема, 3-D модель ґрунтообробного агрегату, яка використовується ВАТ «Хмільниксільмаш».

     

Зіновій Ружило,
декан факультету конструювання та дизайну
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook