Вибір майбутньої професії – вибір усього життя
Викладачі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК відвідали Вінничину з профорієнтаційною роботю, адже двері НУБіП України відкриті для всіх абітурієнтів-українців і не тільки.
Так нещодавно була проведена зустріч з учнями 11 класу Вороновицької середньої загальноосвітньої школи I-III ступенів № 1 Вінницького району з асистентом кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Іриною Веретинською.
Ірина Анатоліївна сама не так давно закінчила саме цей факультет, потім була аспіранткою, а сьогодні-викладач! Цікаво учням слухати про таку кар’єру, а також про всі переваги навчання в Національному університеті біоресурсів та природокористування України, а саме про навчання на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК, адже отримавши вищу освіту у рідному університеті, знаєш усе з середини. А також Ірина Анатоліївна наголосила на тому, що обираючи свою майбутню професію потрібно враховувати й потреби країни у спеціалістах, а професія технолога досить актуальна і необхідна.
Основними запитаннями, які виникли в учнів, були питання з приводу майбутнього працевлаштування, а також, які цікаві заходи проводяться в університеті, хлопців звичайно ж цікавила наявність військової кафедри в університеті та чи проводяться спортивні змагання і чи належна увага приділяється спорту.
В той же час у Теплицькій ЗОШ № 1 старший викладач кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції Володимир Шапошніков провів профорієнтаційну роботу школярам, запросивши їх на навчання.
Майбутні абітурієнти отримали від Володимира Миколайовича вичерпну інформацію про переваги навчання саме у НУБіП України та вимоги вступу. Випускникам школи було надано вичерпну інформацію щодо вибору профілю навчання і сфери майбутньої професійної діяльності, зокрема за напрямами підготовки фахівців із харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
Одинадцятикласники, майбутні наші абітурієнти, та їх батьки отримали запрошення безпосередньо ознайомитися з університетом і факультетом на Дні відкритих дверей, якій відбудеться 12 березня 2016 року.
Олена Очколяс,
асистент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів
Юлія Слива,
доцент кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції