Василь Павліський прозвітував перед колективом Бережанського агротехнічного інституту

18 лютого 2016 року

     18 лютого директор ВП НУБіП України "Бережанський агротехнічний інститут" Василь Павліський звітувався перед колективом закладу за 2015 рік. На початку виступу директор нагадав історію створення та розвитку закладу від технікуму до інституту. Найбільшим досягненням 2015 року Василь Михайлович відзначив ліцензування чотирьох магістерських програм у закладі, за допомогу в чому висловив подяку керівництву Університету.

     При створенні інституту,  нагадав директор, основними завданнями ставилися наступні: розбудова системи якісної аграрної освіти у західному регіоні країни, забезпечення підготовки конкурентоспроможних фахівців, здійснення наукової, навчально-методичної і міжнародної діяльності. Над реалізацією зазначених завдань і працював колектив закладу у звітному періоді.
     Окрім узагальнення досягнень колективу Василь Павліський зосередив значну увагу на визначення подальших завдань розвитку інституту: покращення якості освітньої діяльності, ліцензування підготовки робітничих спеціальностей, удосконалення баз практичної підготовки студентів, збільшення кількості комп'ютерів у закладі (довести показник кількості студентів на 1 комп'ютерів до 3), створення нової спеціалізованої лабораторії бджолярства та пасіки тощо. А найголовніше модернізація та активізація профорієнтаційної роботи, адже: будуть студенти буде інститут, відмітив Павліський В. М.

     Усі представники трудового колективу та студентської організації високо оцінили діяльність керівництва закладу, схвалили звіт директора інституту та підтримали визначені пріоритети на 2016 рік. Так, голова ради трудового колективу Ігор Чвартацький детально зупинився на необхідності активізації роботи з роботодавцями, запропонував поширити досвід розміщення кафедр інституту на базі підшефних господарств, що не лише зближує навчання з практичною підготовкою, а й розширює можливості студентів знайомитися з сучасною технікою.

     Проректор університету з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша поінформував присутніх, що звіти керівників відокремлених підрозділів передують звіту ректора перед конференцією трудового колективу університету, який відбудеться 24 лютого. На цих звітах ми аналізуємо, що є найкращого у підрозділах на сьогоднішній день, які шляхи розвитку на майбутнє пропонуються зазначив Сергій Миколайович. Далі Сергій Кваша зупинився на викликах сьогодення, які ставить науковий прогрес перед освітою і закликав інститут до інтенсивнішого руху вперед, адже високий рівень довіри університету надання можливості Бережанському агротехнічному інституту готувати магістрів не лише виводить інститут на новий рівень розвитку, а й висуває перед колективом нові вимоги, зобов'язує усіх постійно працювати над своїм самоудосконаленням.

     Заступник голови районної Бережанської ради Висоцький Роман зосередив увагу на тому, що Бережанський інститут посідає не лише в місті, а й в районі чільне місце, фактично є осередком, навколо якого формується життя горожан, віра в молоді, що в Бережанах можна стати науковцем. Він закликав співробітників інституту активніше включатися в життя міста, наполегливіше пропонувати альтернативні шляхи розвитку, виправдовувати своє звання наукової еліти. За таких умов, відзначив Роман Костянтинович, навіть за відсутності цілеспрямованої державної підтримки науки, у міста з'явиться реальний шанс пишатися не лише своїм минулим, а й своїм майбутнім.
     Продовжив тему співпраці й міський голова Музичка Володимир. Також у зборах колективу взяв участь і голова райради Василь Білик.

Олег Єресько,
начальник відділу регіонального розвитку,
дистанційної освіти та заочного навчання

 

 


 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook