Початок нового семестру або продовження навчального року

18 лютого 2016 року

     У новому 2016 році всі події мають відбуватися теж по-новому, так би мовити з чистого аркуша. Цей стереотип стосується не лише особистого життя, друзів та відпочинку, а також і навчання. На відміну від інших університетів міста, студенти НУБіП України розпочали новий семестр на тиждень раніше. Як завжди, усміхнені, щасливі, сповнені сил та енергії, вони приїхали вивчати нові дисципліни, ознайомлюватися з новими лабораторіями та відкривати для себе цікавинки майбутньої професії.

     Багато хто обіцяє собі почати вчитися, хтось завзято продовжує розвивати свої здібності. З початком нового семестру оживають усі кафедри та всі спеціальності нашої рідної almamater. Кафедра фізичного виховання продовжує готувати майбутніх чемпіонів, кафедра культурології виховує у студентів внутрішню красу, кафедра військової підготовки навчає як захищати Батьківщину. А навчально-наукові інститути і факультети зацікавлюють студентів новими методиками та захоплюючими предметами.

    

     Що ж може бути краще, ніж повернутися до тих місць, де тебе люблять і чекають? Такі рідні очі друзів у гуртожитку, вечірні перегляди фільмів та прогулянки Києвом назавжди залишаються в серці. Адже правду кажуть, студентські роки – найкращі роки, та тонка ниточка переходу від дитинства до дорослого життя. Період, коли про нас хвилювалися батьки закінчився, тепер про нас хвилюються декани, директори інститутів, куратори та вихователі в гуртожитках. Вони обов’язково навідуються до кожного в кімнату або проводять виховні години. Так приємно, коли заклопотаний біжиш у справах, а тебе зупиняє викладач та запитує про твої справи, життя, навчання, пропонує допомогу. У такі хвилини відчувається, що не один, завжди знайдеться той, хто здатен почути і вислухати.

     Навіть не знаю, кому важче: першокурсникам, а чи випускникам. Раніше вважала та й старшокурсники наголошували, що перша сесія – найважча. Здолаєш цю перепону, а далі – набагато простіше. І дійсно, після чотирьох років навчання можу сміливо це підтвердити. А з кожним роком стає вчитися важче, хоча водночас і набагато цікавіше, адже поринути у світ нових технологій власної професії – чудова справа.

     Багато факультетів та навчально-наукових інститутів випустили нову когорту фахівців ще до нового року. А деякі мають змогу побути у рідних стінах. Наприклад, випуск магістрів факультету ветеринарної медицини відбудеться 19 лютого. Вони вже захистили випускну магістерську роботу, склали всі іспити, та найважливіший – самостійне життя – ще попереду.

     Пригадуються слова Ліни Костенко: «І все на світі треба пережити, і кожен фініш – це, по суті, старт». Тож побажаємо всім студентам успіхів. Нехай новий семестр у 2016 році буде результативним для кожного.


Дар’я Ходій,
фахівець відділу виховної роботи
та студентських справ

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook