Вогневу підготовку курсантів в університеті здійснюватимуть за допомогою інтерактивного лазерного комплексу

18 грудня 2015 року

 18 грудня кафедра військової підготовки нашого університету зібрала керівників аналогічних кафедр вишів України. Привід для цього був неординарний – презентація інтерактивного лазерного комплексу для тренувань зі стрільби. Цьогоріч Міністерство оборони України закупило такі тренажери на всі кафедри військової підготовки. Та саме НУБіП став першим, де його вже встановили. 

 На презентації комплексу були присутні начальник фінансового управління профільного міністерства полковник Олександр Клосенко та президент фірми «ІНТО», яка виготовляє такі тренажери, адмірал Ігор Кабаненко. Свідомі того, що в сьогоднішніх умовах на перше місце виходять  технології, вони та їхні колеги розповіли про важливість і необхідність використання технічних новацій у підготовці і перепідготовці військових та призваних в зону АТО. А проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша додав, що новітнє обладнання потрібне не лише діючій армії, а й суттєво поліпшить підготовку курсантів.
 
 
 То що ж являє собою спеціальний тренажер? Це – проекційний екран, акустичні системи, комп’ютер керування, проектор, інтерактивний сенсор та спеціальна стрілецька і вогнепальна зброя – наразі поки що автомат, пістолет і кулемет, а в подальшому до цього додастся ще й гранатомет. Тренажер призначений для навчання як стрілків-початківців, так і для тих, хто вже має досвід, але певний час не тренувався. За допомогою комплексу можна відпрацьовувати стійку, дихання, утримання зброї, прицілювання та спуск, поглиблено тренуватися з переводу вогню та стрільби по мішенях, що рухаються, проводити індивідуальні навчальні стрільби та змагання між кількома учасниками. До речі, за словами представників фірми, пропоноване ними технологічне рішення розроблене суто за українськими технологіями і має ряд переваг, зокрема, імітування стрільби, починаючи від півсотні – до 500 метрів, урахування балістики кулі, компактність розміщення. І це далеко не все. 
 
 
  Після демонстрації механізму розробниками, кожен присутній спробував, як працює комплекс. Участь у його тестуванні та випробуванні взяли також і викладачі кафедри військової підготовки університету.  
 
 
 
 
 
 
Ольга Наконечна
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook