З нагоди урочистого відкриття ХVІ Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика в БАТК

11 листопада 2015 року
Причасти мене розмовою
Українською мовою.
Зачаруй мене славнозвісною
Українською піснею... 
 
  У Бережанському агротехнічному коледжі з нагоди Дня української писемності викладачами циклової комісії гуманітарних дисциплін традиційно проводиться  І етап Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика.
 «Рідна мова – це мова, котру дитина опановує першою і використовує як фундамент світогляду дорогою життя…» –  цими словами 10 листопада розпочалися урочистості з нагоди відкриття ХVІ Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика у нашому коледжі.
У вступному слові викладач української мови О.М. Зборівська розповіла про великого українського мецената Петра Яцика, який упродовж життя все робив для популяризації України у світі. Серед величезної кількості проектів започаткування міжнародного конкурсу з української мови.
 
Пісня «Україна» у виконанні вокалістки БАТІ Інни Крупій стала чудовим початком і подарунком для студентів та викладачів коледжу.
Ведучими на святі українського слова були Зайчук Любов і Софія та Процик Остап і Богдан.
 
Екскурс в історію української писемності провела Стрілка Тетяна, студентка групи Сп-11М. Цитуючи «Повість минулих літ», вонанаголосила: «Якщо старанно пошукати в книгах мудрості, то знайдеш користь душі своїй».
Жеребецький Тарас дикторським голосом зачитав дати скорботного календаря української мови, а Насткевич Наталя промовила поезію «Молитва» Ольги Яворської.
 
Яскраво й виразно прозвучали вірші у виконанні Томашевської Вікторії та Дадерко Оксани.
 
Приємно було знову побачити гуртківців драмстудії «Іскра Прометея» Бережанського агротехнічного коледжу. Інсценування уривка із повісті Ольги Кобилянської «У неділю рано зілля копала» у виконанні Огнистої Олі та Гураля Івана було настільки переконливим, що в залі захвилювалися, чи не потрібна юнакові допомога, щоб «не розірвався» між двома коханнями.
 
Гумореска у виконанні Майка Володимира, студента групи М-11М, примусила посміятися навіть найсерйозніших гостей свята.
Пісня  «Мова єднання»  у виконанні  студентки БАТІ Шипули Юлі стала ще однією окрасою концерту.
 

     Та фінальний номер для глядачів став цілковитою несподіванкою. Адже привітати студентів прийшли вихованці драмстудії «Взори» Будинку творчості школярів та молоді м. Бережани (керівник – О. В. Різник). Дефіле дівчат в автентичних народних костюмах у супроводі чудово виконаної поезії стало яскравою крапкою програми урочистого відкриття ХVІ Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика в БАТК.

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook