Заліщицький аграрний коледж ім. Є Храпливого розширює співпрацю з німецькими колегами

25 жовтня 2015 року

     17 жовтня у відокремленому підрозділі університету «Заліщицький аграрний коледж ім. Є Храпливого» побувала делегація з Німеччини в рамках реалізації програми міжнародної громадської організації «Аполло». Зазначена асоціація створена для розвитку співробітництва в галузі екології, сільського господарства і розвитку села в Східній Європі.

    

     Серед гостей – фермери із значним досвідом роботи в галузі тваринництва та овочівництва, представники німецьких громадських організацій, що займаються проблемами села і молоді, студенти Гетінгенського університету, які вивчають аграрні науки, та фахівці у сфері торгівлі засобами захисту рослин і сільськогосподарською технікою.
     Під час зустрічі сторони обмінялися думками з нагальних проблем сучасного аграрного виробництва в Україні та Німеччині. Директор коледжу Володимир Глова розповів гостям про особливості організації навчально-виховного процесу в коледжі, форми співпраці з зарубіжними партнерами щодо проведення науково-дослідних робіт, практичне стажування студентів за кордоном.

     Про історію Заліщицького краю та розвиток культурних зв’язків повідомив заступник директора з навчальної роботи М. В. Сопилюк. А присутні на зустрічі начальник управління агропромислового розвитку Заліщицької РДА І. М. Тимчук та голова асоціації фермерів І. Я. Марусяк поінформували про основні актуальні проблеми розвитку аграрного виробництва та діяльності фермерських господарств у районі.
     Володимир Глова ініціював встановлення співпраці з німецькими колегами, яка передбачає обмін досвідом в організації навчального процесу та популяризації аграрної освіти серед молоді, стажування студентів коледжу у господарствах Німеччини, ознайомлення з природніми та історико-культурними пам’ятками. Сторонами такождомовлено провести науково-теоретичну конференцію пізнавального характеру «Розвиток фермерського руху в Україні і Німеччині та соціальні проблеми сільського населення». Все це буде відображено у відповідній угоді.

     Крім того, гості ознайомилися з навчальними кабінетами і лабораторіями коледжу, оглянули колекційно-дослідні ділянки та тепличне господарство, побували в студентському гуртожитку.


М. В. Сопилюк,
заступник директора з навчальної роботи

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook