Перші враження першокурсників-землевпорядників

20 вересня 2015 року

     Розпочався новий навчальний рік. Тисячі студентів звичні уроки та школу змінили на пари і університет. Вступ у виш – важливий крок у житті кожного, але не менш важливим є прийняття правильного рішення щодо навчального закладу, адже цей вибір формуватиме майбутнє випускника.

     Цього року понад 2573 першокурсників поповнили університетську спільноту НУБіП України, зокрема факультет землевпорядкування95 новачків, випускників шкіл та коледжів. Ми вирішили поцікавитися у «новоспечених» студентів, чому їхній вибір випав саме на наш факультет, як їм дається навчання, та що найбільше подобається або не подобається.


     Олексій Кулаковський, випускник ВП НУБіП України «Боярський коледж екології і природних ресурсів», а наразі третьокурсник факультету: «…Перші тижні знайомства з університетом, золотими літерами викарбуються на скрежалях мого серця. Починаючи з вирівнювального семестру, я поринув у світ НУБіП, який постав переді мною не лише величчю неповторних архітектурних форм, новітністю навчального обладнання, а, передусім, непересічними харизматичними особистостями - викладачами, - справжніми професіоналами свого фаху, взірцями для наслідування. Нехай живе, alma mater


     Карина Карамазіна приїхала до нас із Дніпропетровська, вступила з високими балами та першим пріоритетом, бо ще зі школи визначилася, що буде землевпорядником. Чарівна дівчина одразу проявила лідерські якості, за результатами тестування показала високий рівень знань з англійської мови, тому студенти і обрали її старостою англомовної групи. До речі, першокурсниця є кандидатом у майстри спорту з бальних танців, у чому ми переконалисяь на Дні знань, де вона гармонійно влилася в танцювальну композицію. Карина також поділилася своїм враженням і враженням групи від перших днів знайомства з вишем: «…Ще з перших днів знайомства з вишем ми зрозуміли, що це не школа. Поважний колектив, архітектурна велич навчальних корпусів – усе налаштовувало на серйозну роботу. Дуже сподобалося 1 вересня. Грандіозний захід, посвята у студенти, поважні гості і чудова дискотека – все зроблено на високому рівні. Нам майже все подобається, але…. У нас дуже великі навантаження з топографічного креслення, це скоріш за все від незвички. Ми намагаємось встигати за графіком виконання робіт. Важкувато було звикати до гуртожитку, але ми із цим впоралися. Ще трошки розгублюємося, але завдяки організованій роботі деканату та нашого куратора швидко опановуємо усі особливості навчання».


      Ігор Трохименко родом із Полтавщини, вступив до НУБіП за порадами батьків. Обрав саме наш напрям підготовки, адже вважає це перспективою у майбутньому. Ось якими враженнями поділився з нами: «…За ці перші кілька тижнів в мене сформувалося дуже гарне враження від факультету та університету загалом. Викладачі гарно розповідають матеріал, затишні аудиторії, корпуси, деканат завжди допоможе, якщо щось потрібно. Як першокурсник, з самого початку мені довелося зіштовхнутися з безліччю проблем, які до мене вже пройшли сотні студентів. Для їх вирішення я звертався до старшокурсників, які завжди приходять на допомогу. Куди не поглянь, скрізь панує позитивна енергетика, яка забезпечується висококваліфікованим персоналом. Цікаві заняття щодня - це безумовно плюс. Завдяки цьому можна впевнено сказати, що НУБіП – університет високого рівня, і я радий тому, що тут навчаюсь. Сподіваюся мої майбутні студентські роки залишаться найкращими спогадами у житті».


     Єфимова Аліна, староста 2 групи, дізналась про наш факультет зі сторінки деканату в соціальної мережі. Вона ще з весни спілкувалася з нами он-лайн. Дівчина цілеспрямовано поставила у пріоритеті 1 наш університет. А коли привезла подавати документи під час вступної кампанії, то закохалася у чудовий Голосіївський край «…Навчатися подобається, тут все по- новому: цікаві пари, викладачі гарно розповідають як теоретичний, так і практичний матеріали. А якщо щось не зрозуміло, то завжди йдуть нам на зустріч. Трішки незвично шукати аудиторії по різних корпусах, іноді це виглядає кумедно. Є багато секцій і спортивних, і творчих, які хочеться відвідати. Ще з перших днів нашого навчання, шефство над першокурсниками взяла студентська організація, яка залучає нас до наукової, культурно-масової та спортивної сфери».

 


     Анастасія Дзюбенко, ділячись своїм враженням про перші тижні навчання, зазначила, що в університеті на високому рівні поставлене дозвілля студентів, де кожен може себе реалізувати. Студентка вже долучилася до активу Студентської організації НУБіП України, а саме наукового клубу. Анастасія зазначає, що спільні інтереси об’єднують людей, і вона швидко знайшла багатьох нових друзів.


     Олеся Гранат, яка дуже цікавиться спортом, вже потрапила до збірної НУБіП України з міні-футболу, де її тепло прийняли в свою команду дівчата-спортсменки. Першокурсниця швидко адаптувалася до студентських буднів, увійшовши в шалений ритм самостійного життя.
 

     

Також своїми першими враженнями від першокурсників поділився з нами декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков, який читає їм лекції з дисципліни «Топографія». Він одразу відзначив високий рівень знань іноземної мови цьогорічних вступників, адже разом з представником кафедри іноземної мови проводив тестування. Дисципліна першокурсників радує, на заняттях усі присутні, навчальний процес триває на належному рівні. У кожній групі панує дружня атмосфера. Всі старости були обрані демократично, враховуючи виключно думку студентів.
 

     Наставниками академічних груп цього року стали представники кафедри управління земельними ресурсами – доценти Ірина Купріянчик, Андрій Барвінський, Руслан Тихенко та асистент Григорій Колісник, які напередодні відвідали семінар наставників.

Наталія Мединська,
заступник декана факультету землевпорядкування

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook