«Фестиваль студентської науки-2015»: фінал

14 травня 2015 року

 14 травня в університеті вже вчетверте відбувся другий етап «Фестивалю студентської науки-2015», присвячений Дню науки. Він передбачав визначення переможців серед 28 гуртків, відібраних за результатами першого етапу, що проходив на факультетах та ННІ. 

 
Привітала гуртківців, їхніх керівників голова Спілки молодих вчених Марина Галат та запросила до слова начальника науково-дослідної частини Володимира Отченашка. Звертаючись до студентства, він пригадав історію виникнення Дня науки. Це свято започатковане 1997 року Указом Президента України. Відтоді кожної третьої суботи травня відзначаємо його. 
 
 
 
Володимир Отченашко  підкреслив вагомість науки та зазначив, що обсяг наукоємних продуктів збільшився близько вдвічі. Але, разом з тим,  в Україні лише піввідсотка населення займається науковою діяльністю. Тому покладаємо великі сподівання на нинішню молодь. Адже  багато вчених зі світовими іменами зробили свої найважливіші винаходи саме в молодому віці. 
 
 
Володимир Отченашко відзначив, що відбірковий етап  гуртків протягом 6-13 травня був особливо бурхливим, та побажав студентству творчого натхнення, реалізуватися в житті як вчені, особистості. 
 
Визначало кращих із кращих журі, до складу якого увійшли молоді науковці, аспіранти з різних структурних підрозділів.
 
Звіти про діяльність гуртка у поточному навчальному році, план роботи на наступний та стратегію розвитку представляли старости гуртків. Спершу журі оцінювало гурткову роботу кафедри лісового менеджменту, потім біржової діяльності. Наступними презентували свою діяльність гуртки з біотехнології рослин, «Logos», «Актуальні проблеми корпоративного права в Україні» та інші. Цьогоріч гурткова робота характеризувалася широким спектром різноманітних заходів, від науково-практичних конференцій, семінарів, «круглих столів», технічних розробок – до просвітницьких та екологічних акцій. Крім того, гуртківці активно висвітлювали результати своїх досліджень у наукових публікаціях.
 
Урочисте нагородження переможців «Фестивалю студентської науки-2015» відбудеться завтра 15 травня о 12 годині в аудиторії 228 навчального корпусу № 10.
 
Ольга Наконечна
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook