Благоустрій території і Фестиваль студентської науки – у центрі уваги ректорату

12 травня 2015 року

 12 травня відбулося традиційне засідання ректорату. Відкриваючи його, перший проректор Ігор Ібатуллін розповів про участь в міжнародному форумі, присвяченому проблемам тваринницької галузі. Цікавим виявився проект голландських підприємців, які планують організувати в Україні три модельні ферми. На думку Ігоря Ілліча, університет відповідає усім критеріям аби таку ферму започаткувати на базі наших навчально-дослідних господарств, про що і відбулася розмова з голландцями. Також перший проректор повідомив, що 15 травня буде підбито підсумки Фестивалю студентської науки-2015.

 
Далі проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про результати моніторингу відвідуваності студентами занять. В цілому, не зважаючи на свята, аудиторії були заповнені, хоча і траплялися випадки неузгоджених перенесень занять, відсутності значної частини груп. Це, а також інші поточні питання будуть розглядатися на нараді деканів і директорів 13 травня.
 
Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко зупинився на питанні благоустрою і озелененні території університету. До кінця тижня на усіх газонах трава має бути скошена, а на клумбах висаджені квіти. Відповідають за цю роботу керівники структурних підрозділів. Також Валерій Васильович доповів про хід відновлення третього корпусу. Так, завершений проект його відбудови, а протягом кількох днів буде вивезений будівельний брухт, який ще залишився після розчистки приміщення. Велика увага приділяється економії ресурсів. Зокрема споживання води зменшилося в два рази, майже на такому рівні і витрати електрики. Також на вихідних відновлено гаряче водопостачання у гуртожитках і будинках.
 
Учений секретар Оксана Барановська надала інформацію про підготовку до засідання вченої ради університету, яке відбудеться 27 травня. Спільно з спецвідділом підготовлені проекти бланків, штампів і печатки університету в зв’язку зі зміною підпорядкування. За інформацією начальника юридичного відділу Андрія Бови, відмінені постанови Кабінету Міністрів щодо університету, а новий статут найближчими днями буде зареєстрований в державній реєстраційній службі. Сьогодні ж головний бухгалтер Тетяна Кондрицька завершує процес передачі майна на баланс МОН – відповідні документи готові.
 
Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Андрій Кудін зупинився на необхідності облаштування теплиць для реалізації договору з фахівцями з Індії по вирощуванню лікувальних рослин. 
 
Керівник планово-фінансового відділу Тетяна Костюк повідомила про оголошені тендери на закупівлю плавно-мастильних матеріалів в навчально-дослідних господарствах та роботу з відокремленими підрозділами щодо їх фінансування. Також вирішення потребує питання сплати за проживання студентів у гуртожитках. У зв’язку з перебудовою центру виховної роботи, має бути визначений новий механізм і відповідальні.
 
Про хід постановки на військовий облік студентів доповів очільник спеціального відділу Сергій Лаговський. За його словами, темпи виконання наказу ректора сповільнилися, тому це питання буде підняте на найближчій нараді керівників структурних підрозділів.
 
Сьогодні університет приймає делегацію Поморської академії в Слупську (Польща). Про це повідомив директор ННЦ міжнародної діяльності Вадим Ткачук. Предметом зустрічі є підписання угоди про видачу подвійних дипломів екологам. Також триває робота по підготовці угоди про співпрацю з Китайською академією аграрних наук.
 
Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко доповів про хід підготовки конференції трудового колективу з виборів директора у Немішаєвському агротехнічному коледжі, яка відбудеться 15 травня. Також до 15 травня триває прийом документів на конкурс по заміщенню посад науково-педагогічних працівників.
 
Завершуючи засідання, перший проректор Ігор Ібатуллін наголосив на неухильному дотриманні виконавської дисципліни. За підсумками наради проректору Сергію Кваші доручено підготувати графік проведення установчих засідань рад роботодавців на факультетах і ННІ. Проректору Валерію Іщенку – визначитися з алгоритмом облаштування підлоги в 3-му корпусі, розробити проект положення про енергозбереження. Головному бухгалтеру Тетяні Кондрицькій - підготувати перелік рішень по ліквідації недоліків за результатами внутрішнього аудиту.
 
Також були розглянуті й інші питання життєдіяльності університету.
 
Дeниc Рyдeнь
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook