День пам'яті та надії

7 травня 2015 року

        7 травня 2015 року в читальному залі бібліотеки студентів та викладачів зібрала тематична зустріч «Тих днів не змовкне слава», присвячена 70-річчю закінчення Другої світової війни та визволення Європи від нацизму.
Головним мотивом заходу було переосмислення того, чим була Друга світова війна для України. Нове бачення цих подій підкреслила у своєму виступі викладач історії В.М. Орейда. Не менш цікавими були виступи гостей зустрічі – працівниками Музею книги м. Бережани. Зокрема, завідуючий фондами музею Ігор Кузишин, акцентував увагу на ролі УПА у боротьбі з нацистами на завершальному етапі Другої світової війни. Ярослава Мазурак – науковий співробітник музею, розказала присутнім про визволення Бережан від ворогів та події, що відбувалися в нашому місті в час окупації. Велике зацікавлення учасників зустрічі мав виступ старшого наукового співробітника цього ж музею Лесі Красільнікової, яка познайомила аудиторію з незвичним бійцем, який пройшов нелегкими шляхами війни разом з іншими солдатами, був їхнім оберегом і натхненником – Шевченковим Кобзарем. «Кобзарі-фронтовики» - такою була тема ії виступу.
Особливе місце мали листи з фронту. Листи-вірші зачитали Уляна Стефанишин (Гр.ЕкБ-11М) та Тарас Туцький (Гр.ЕоК-11М). Особливого забарвлення заходу надали відео кліпи про події цього часу. На завершення зустрічі В.М. Зайчук –викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін відвів особливе значення подій Другої світової війни та пам’яті про ці дні. Адже пам'ять про події минулого, є запорукою перемог в нинішніх військових конфліктах. 

Ольга Михайлишин, бібліотекар коледжу

 

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook