Практична підготовка бакалаврів освітніх програм «Готельно-ресторанний бізнес» і «Туризм»: невід’ємна частина формування професійних компетентностей

19 травня 2024 року
  Обов'язковою складовою освітньо-професійних програм підготовки здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр» є практична підготовка, яка спрямована на формування набутих компетентностей та отримання досвіду їх застосовування на відомих підприємствах готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, об’єктах туристичної інфраструктури.
  Кафедра готельно-ресторанної справи та туризму протягом всього періоду навчання забезпечує наскрізну практичну підготовку, яка узгоджується між всіма курсами та рівнями освітнього процесу та має на меті інтегрування теоретичних знань, практичних умінь і навичок студентів в єдиному процесі.
  У здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищезазначених спеціальностей з 20 травня 2024 року розпочинається виробнича практика на підприємствах галузі. У цьому році кафедра ініціювала укладання договорів про співпрацю з понад 20 суб’єктами господарювання, у тому числі з питань практичної підготовки. Серед баз практики: готель «Hilton Kyiv», який за результатами співбесіди надав можливість 5 студентам зі знанням англійської мови проходити виробничу практику; готель «Борисфен»; «Раціотель» та «Україна», м. Київ, які уже декілька років поспіль є постійними партнерами кафедри і надають можливість сформувати професійні компетентності майбутніх готельєрів. Укладено понад 100 індивідуальних договорів з суб’єктами туристичного та готельно-ресторанного бізнесу різних регіонів України. Міжнародна складова практичної підготовки в цьому навчальному році буде реалізована через укладену угоду з Форт Нокс ООД (Болгарія), відповідно до якої студенти будуть формувати фахові практичні уміння, підвищувати мобільність, вдосконалювати знання і навички володіння іноземними мовами в готелях Voya Beach Resort та Premier Fort Beach.
  Початку практичної підготовки передувала зустріч із заступником директора ННІ неперервної освіти і туризму доцентом Терезою Микицей, завідувачем кафедри готельно-ресторанної справи та туризму професором Світланою Мельниченко, керівниками практики від кафедри: професором Валентиною Бандурою, доцентами Ларисою Гопкало, Іриною Кудіновою, Стефанією Мосіюк та Андрієм Тривайло.
 
  На зустрічі обговорено питання щодо мети, основних завдань проходження практичної підготовки, вимог та структури підготовки звіту. Наголошено на важливості проходження виробничої практики, закріпленню та розвитку теоретичних знань, отриманих студентами в процесі навчання, а також набуття, вдосконалення і розширення компетенцій в роботі за обраною спеціальністю.
  Ключовим моментом зустрічі став інструктаж з охорони праці, техніки безпеки, правил поведінки на підприємствах та під час повітряної тривоги. 
Бажаємо здобувачам успішного проходження практичної підготовки!!!
 
Світлана МЕЛЬНИЧЕНКО,
завідувач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму
 
Ірина КУДІНОВА,

доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook