Координаційна рада з питань науково-технічної діяльності: головне завдання – популяризація наукових досліджень вчених університету

22 квітня 2015 року

 На щотижневому засіданні координаційної ради з питань науково-технічної діяльності вже традиційно були обговорені результати наукової діяльності структурних підрозділів за минулий тиждень та окреслені плани на майбутній.

 
Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко проінформував присутніх про проведену роботу щодо удосконалення процедури та форм запитів, за якими подаватимуться на конкурсний відбір у 2016 році проекти наукових досліджень. Він також повідомив, що після приєднання університету до Національної мережі трансферу технологій необхідно сформувати робочу групу з розміщення інформації про науковий доробок вчених на ресурсах мережі, тому директорам науково-дослідних інститутів та заступникам деканів факультетів з наукової роботи було запропоновано призначити відповідальних осіб для проведення цієї роботи.
 
Не оминуло уваги і питання відзначення свята  –  «День університету», яке заплановано на 29-30 травня. Цей захід передбачає інтелектуальні та спортивні змагання, гала-концерт учасників традиційного міжнародного фестивалю «Голосіївська весна». Члени ради поділилися планами щодо представлення результатів наукової діяльності на цьому дійстві.
 
З дискусійним питанням до членів ради звернулась начальник відділу науково-технічної інформації Наталія Шевченко
 
 
До обговорення було винесене питання щодо організації випуску міжнародного наукового електронного журналу «Біоресурси планети та якість життя», доцільності його подальшого видання та шляхів розвитку. Після жвавої дискусії, в якій взяли участь заступник декана факультету землевпорядкування Іван Ковальчук, директор НДІ рослинництва, ґрунтознавства, біотехнологій та сталого природокористування Сергій Булигін, директор НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК Валерій Войтюк, директор Українського НДІ сільськогосподарської радіології Валерій Кашпаров, було прийнято рішення продовжити видання даного міжнародного наукового журналу в оновленому форматі та здійснити певні кроки щодо його перспективного розвитку – підготувати його до включення у перелік фахових видань МОН України та віднайти можливості для просування до наукометричних баз даних.
 
Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко нагадав присутнім, що 23 квітня відбудеться тематичний семінар для молодих вчених, аспірантів та магістрів щодо перспектив участі у міжнародних грантах і програмах та запросив членів координаційної ради до активної участі в ньому.
 
Завершив засідання ради заступник директора Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК Владислав Спиридонов, який повідомив, що 14 травня, у рамках відзначення Дня науки в університеті буде проходити «День відкритих дверей» у лабораторії та запросив всіх бажаючих до відвідин.
 
Вікторія Самсонова
начальник науково-організаційного відділу НДЧ
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook