Лісівники університету провели ІІ фазу лісопожежно-лісокультурного експерименту в Плесецькому лісництві Боярської ЛДС

21 квітня 2015, 10:09
ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція»

9 квітня 2015 р. співробітники кафедри лісівництва (http://www.nubip.edu.ua/node/1546 ) і кафедри лісовідновлення та лісорозведення (http://www.nubip.edu.ua/node/1160 ) ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України разом із студентами магістратури ЛГФ та за сприяння співробітників Боярської ЛДС Шевчука О.В., Белеки В.В. провели ІІ фазу лісопожежно-лісокультурного експерименту в насадженнях Плесецького лісництва Боярської ЛДС.

В рамках ІІ фази під керівництвом завідувача кафедри лісовідновлення та лісорозведення Маурера В.М., проф. Фучила Я.Д., проф. кафедри лісівництва Зібцева С.В. закладено багатоваріантний експеримент, що моделює умови природнього поновлення та штучного відтворення лісу у роки з різним врожаєм насіння. Експеримент проведено за участі м.н.с. лабораторії лісової пірології Борсука О.А., аспіранта кафедри лісівництва Кореня В.В., магістрів кафедри лісовідновлення та лісорозведення і кафедри лісівництва. Всього закладено 6 секцій експерименту. На кожній секції -12 варіантів з двома видами підготовки ґрунту та без підготовки, посівом сосни з різною нормою висіву, від 10 до 40 насінин/м, та посадкою однорічних сіянців сосни. Також залишено контрольні варіанти.

ІІІ фазу експерименту, що включає рубку головного користування материнського деревостану за спеціальною еколого-безпечною технологією буде проведено взимку 2016 р. за участі викладачів кафедри лісівництва.

Нагадаємо, що І фазу лісопожежно-лісокультурного експерименту проведено 25 березня 2015 р. співробітниками лабораторії лісової пірологїї ННІ ЛіСПГ в рамках VІ Українського лісопожежного тижня (http://nubip.edu.ua/node/13975 та http://www.fire.uni-freiburg.de/GlobalNetworks/BalticRegion/UkraineFireM... ). Зокрема була проведена контрольована низова пожежа спільно з Глобальним центром моніторингу пожеж (GFMC).

Молодший науковий співробітник лабораторії лісової пірології Борсук О.А.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook