Кіноквест на юридичному факультеті

18 квітня 2015 року

     На початку квітня студентам юридичного факультету було запропоновано зіграти в інтелектуальну гру «Історико-правовий кіноквест». Усі питання гри було заплановано пов’язати прямо або побічно з юриспруденцією, а гру провести спираючись не на знання у стилі «Що? Де? Коли?», а на ерудованість, логіку та спритність.

     Правила були прості – проявити ініціативу і стати учасником, у визначений час з’явитися в аудиторію 223 корпусу 6 і зіграти. Питання мали озвучуватися і водночас проектуватися на полотно по одному. На кожне запитання відводилось 6 хвилин для пошуку відповіді та передачі її арбітру. Дозволялося використання Інтернету для пошуку відповідей. Арбітр зобов’язувався прийняти лише одну відповідь на кожне питання без виправлень на спеціальних пронумерованих аркушах. При цьому увага мала звертатися і на швидкість надходження відповідей. При цьому усі правильні відповіді гравці зможуть дізнатися лише після завершення гри.

     Оскільки гра передбачала використання інтернет-ресурсів, було прийнято рішення провести гру в комп’ютерному класі на платформі веб-сайту наукового гуртка з теорії держави і права (доц. Качур В.О.).

     І ось, сім пар учасників-сміливців (Павлина Гейко та Олена Поліщук, Ілля Єфремов і Дмитро Павленко, Владислав Кучер і Михайло Тепленко, Антоненко Андрій і Микита Волошин, Павло Ярош, Антон Гривник та Ольга Саченко, Окіпняк Тетяна та Анастасія Шевченко), зареєструвавшись на порталі і з’ясувавши усі робочі моменти, були готові до боротьби за перемогу.

 

     Питання висвітлювалися в окремому повідомленні почергово, а відповіді надсилалися учасниками арбітру як особисті повідомлення. Це дозволило чітко прослідкувати час отримання відповіді аж до долі секунди. Щодо гри, то вона була побудована навколо творчості британського актора Тімоті Далтона, якому вдалося втілити у кіно образи таких історичних мужів як Юлій Цезар, Марк Антоній, Філіп ІІ Август, лорд Дарнлі, принц Руперт та ін.


  

 

   

 За результатами гри була визначена трійка переможців: 1 місце посіли Ілля Єфремов та Дмитро Павленко (77 балів), 2 місцеАнтоненко Андрій і Микита Волошин (58 балів), 3 місцеВладислав Кучер і Михайло Тепленко (46 балів). Але, як кажуть, головне не перемога, а участь! Відтак усі гравці залишилися задоволеними, адже ніщо не може зрівнятися із драйвом пошуку.    


     Особливу подяку організатор та учасники висловлюють завідувачу кафедри геоінформаційних систем і технологій Світлані Станіславівні Кохан за наданий комп’ютерний клас для проведення гри.

Віра Качур,
завідувач кафедри теорії
та історії держави і права

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook