Ph.D. Підсумки навчального семестру аспірантів із КНР

8 лютого 2024 року
  На сьогодні в НУБіП України навчається 47 аспірантів з Китайської Народної Республіки, що є неабияким професійним викликом як для відділу аспірантури, так і для самих здобувачів. У 2022 році до Національного університету біоресурсів і природокористування України вступили 40 здобувачів з КНР, а в 2023 році іноземну аспірантську спільноту поповнили ще троє майбутні науковці.

  Попередній навчальний семестр для іноземних аспірантів був сповнений яскравих вражень та плідної роботи. Здобувачі продовжили долучатись до занять з української мови, вивчення якої є запорукою їх успішного навчання, наукової діяльності і, як результат, майбутнього успішного захисту дисертаційної роботи, на чому неухильно наголошує керівництво університету. За окремими освітньо-науковими програмами відбувалось також викладання вибіркових і фахових дисциплін, що були направлені на розвиток та поглиблення професійних навичок аспірантів.
Також іноземні здобувачі приймали участь у різноманітних дослідницьких проєктах, конференціях, круглих столах, що сприяло обміну знаннями та поліпшенню культурного зближення та взаєморозуміння. Взаємодія з такою кількістю аспірантів-іноземців є новим досвідом для відділу аспірантури, що, в свою чергу, вимагає креативу, пошуку нестандартних рішень та підходів у вирішенні складних питань.
  Слід зазначити, що великий об’єм роботи був проведений у контексті поліпшення комунікації між аспірантами та їх науковими керівниками. Працівники відділу аспірантури провели зустрічі з усіма науковими керівниками іноземних аспірантів для розуміння ситуації з навчальним процесом та процесом роботи над дисертаційним дослідженням з їх підопічними. Більшість здобувачів з КНР разом зі своїми науковими керівниками активно завершують написання свого першого розділу, та розпочинають роботу над другим розділом своїх дисертаційних робіт. Також працівниками відділу аспірантури було розроблено ряд анкетувань для аналітики стану та якості роботи керівників з аспірантами-іноземцями, завдяки яким виявлено сильні та слабкі сторони в комунікації та організації навчального процесу, що дозволило вжити відповідні заходи для покращення ситуації.

  Під пильним наглядом відділу аспірантури також залишається процес складання екзаменаційної сесії китайськими аспірантами. Здійснено прискіпливий моніторинг, координація здобувачів, контроль за складанням екзаменів, а також дистанційна комунікація. Варто сказати, що триває плідна співпраця також і з фахівцями центру міжнародних культурних обмінів RICEN, що забезпечують здобувачів послугами перекладу, публікацій статей. Протягом цього семестру було проведено ряд зустрічей задля узгодження та координації спільної роботи. Досягнуто спільного бачення того, як має бути поліпшено взаємозв’язок між аспірантами та їх керівниками, а саме наголошено на якомога більшій частоті зустрічей, розроблено стратегію взаємодії з іноземними аспірантами та їх керівниками з урахуванням особливостей, що стосуються передусім мовного бар’єру та їх перебування за межами України. Було наголошено на необхідності візитів аспірантів-іноземців до України, організація яких має бути якісно спланована з урахуванням всіх можливих викликів.

  Жоден здобувач-іноземець не лишається поза увагою та завжди має можливість отримати вичерпну інформацію з усіх освітніх питань у відділі аспірантури. Активно подовжуємо працювати над співпрацею з іноземними аспірантами і готуємося до початку наступного навчального семестру, який розпочнеться вже 19 лютого 2024 року.

  Щиро вітаємо здобувачів з КНР з Китайським Новим роком та бажаємо у наступному семестрі нашим іноземним аспірантам витримки на цьому нелегкому шляху, наснаги, цілеспрямованості. Нехай прийдешній рік принесе Вам великі досягнення в науці та особистому розвитку, ставимо нові цілі та не зупиняємось на досягнутому!

 

Тимофій Корнійчук,
провідний фахівець відділу аспірантури

Владислава Сільченко,
фахівчиня відділу аспірантури

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook