Науково-практичний семінар: SICAME UKRAINE - cучасні технології монтажу ЛЕП систем електропостачання

17 січня 2024 року

17 грудня 2023 року на факультеті енерегетики та електротехніки відбувся науково-практичний семінар щодо впровадження та використання в системі електропостачання cучасних технологій монтажу ліній електропередач (ЛЕП) самонесучими ізольованими проводами (СІП). 

23Варто зазначити, що нещодавно, за сприяння директора ТОВ «СІКАМ УКРАЇНА» Володимира Дрьомова та підтримки комерційного директора Романа Бінерта компанією було передано значну частину сучасного обладнання та арматури для монтажу ліній електропередач на основі самонесучих ізольованих проводів (СІП). Тому, викладачі кафедри енергетики і автоматики доцент Василь Бунько та старший викладач Петро Дарморіс організували даний захід для здобувачів вищої освіти, котрі навчаються за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» і викладачів випускових кафедр.

45«СІКАМ Україна» https://sicame.ua/ займається впровадженням в українські енергосистеми технологій та арматури для монтажу самонесучих ізольованих проводів (СІП), що використовуються у розподільчих електричних мережах напругою до 1 кВ, арматури для захищених ліній електропередачі напругою 6-35 кВ та повітряних телекомунікаційних ліній, поставкою нелінійних обмежувачів перенапруги, монтажного інструменту, наданням технічної інформації, а також рекомендацій по використанню продукції SICAME Group.

6789В ході семінару Василь Бунько детально ознайомив всіх учасників з діяльністю французько-української компанії, номенклатурою апаратури та спектром кріпильних та монтажних елементів, каталогами устаткування та електрообладнання, а також звернув увагу щодо особливостей проєктування ліній електропередач низької та середньої напруг 0,4-35 кВ використовуючи онлайн сервіс SiCAD за допомогою OpenStreetMap.

1011Петро Дарморіс провів аналіз кріпильної апаратури, розповів про кожен елемент, його призначення та характеристики, продемонстрував майстер-клас роботи окремих елементів, які використовуються при монтажі ліній електропередач, а також запропонував учасникам семінару детально оглянути всі елементи.  

1213Даний семінар супроводжувався презентацією, каталогами монтажних елементів та наочними взірцями продукції «СІКАМ Україна». Учасники семінару мали можливість отримати каталоги продукції даної компанії.

1415Варто зауважити, що гарантами освітньо-професійних програм спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» вже внесені пропозиції щодо зміни змісту обов’язкових освітніх компонент, зокрема «Основи електропостачання», «Електричні мережі», «Основи проєктування електротехнічних, електроенергетичних та електромеханічних об’єктів», «Електроустановки і системи електропостачання», які пов’язані із використанням онлайн сервісу SiCAD. Використання даної платформи дозволить здобувачам вищої освіти проводити детальні розрахунки систем електропостачання в онлайн режимі, орієнтуватись в типових проєктах, засвоювати матеріал щодо виробу ПЛІ, а також набути фахових компетентностей в результаті розв’язування складних спеціалізованих задач з проєктування і технічного обслуговування електротехнічних систем, електроустаткування електричних станцій, підстанцій, систем та мереж.

Адміністрація факультету енергетики та електротехніки щиро вдячна генеральному директору компанії «СІКАМ УКРАЇНА» Володимиру Дрьомову та комерційному директору Роману Бінерту за надану матеріально-технічну підтримку навчальних лабораторій, плідну співпрацю задля якісної та ефективної підготовки фахівців в галузі електричної інженерії.

Деканат факультету енергетики та електротехніки

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook