Реалізація проекту Еразмус + у розрізі розробки дисципліни «Стале тваринництво»

17 січня 2024 року

 


   Співробітники кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві активно працюють над виконанням діючої на факультеті тваринництва та водних біоресурсів програми, напряму К2 : співпраця між організація та установами, Розбудова потенціалу у сфері вищої освіти «Стале тваринництво та добробут тварин».

   Одним із елементів виконання проекту є розробка дисципліни «Стале тваринництво - Sustainable Livestock Production», яку проводять науковці кафедри спільно з провідними вченими Словенії, Німеччини, Швеції та вітчизняними партнерами з інших університетів. Дисципліна розробляється для слухачів магістратури.

   Очікуваним результатом проходження дисципліни є формування у здобувачів вищої освіти загальних та спеціальних компетенцій, знань, умінь та навичок щодо сталого виробництва та переробки продукції тваринництва:

  • навички використання інформаційних та комунікаційних технологій;
  • здатність до пошуку, обробки та аналізу інформації, отриманої з різних джерел;
  • здатність розробляти, організовувати та здійснювати заходи з підвищення продуктивності тварин;
  • здатність практично управляти робочими або навчальними процесами у сфері виробництва і переробки продукції тваринного походження, які є складними, непрогнозованими та потребують нових стратегічних підходів;
  • здатність розробляти і реалізовувати наукові та прикладні проєкти у сфері технологій виробництва і переробки продукції тваринництва та ветеринарної медицини з дотичними до неї міждисциплінарними напрямами з урахуванням технічних, економічних, соціальних, правових та екологічних аспектів;
  • здатність застосовувати сучасні методи та інструменти для дослідження у ветеринарній медицині та технології виробництва і переробки продукції тваринництва;
  • здійснювати дослідження, провадити інноваційну діяльність з метою отримання нових знань та створення нових технологій і продуктів у сфері тваринництва в ширших мультидисциплінарних контекстах;
  • будувати та досліджувати моделі технологічних процесів виробництва і переробки продукції тваринництва, оцінювати їх доцільність та визначити межі застосування;
  • вміти визначати фактори, що впливають на досягнення поставлених цілей виробництвом, аналізувати і порівнювати альтернативи, оцінювати ризики та імовірні наслідки рішень.

    Матеріал дисципліни викладено у п’яти ключових розділах:

  1. Концепції сталого розвитку, сталого сільськогосподарського виробництва та сталого управління тваринництвом;
  2. Вплив тваринництва, здоров’я та добробуту на біорізноманіття, навколишнє середовище, зміну клімату та стійкість до антимікробних препаратів;
  3. Інноваційні та сталі технології у виробництві продукції тваринництва;
  4. Оцінка стійкості та критерії стійкості продукції тваринництва;
  5. Продукція тваринництва, сировина та кінцева продукція.

    Над наповненням матеріалів спільно працюють всі партнери консорціуму проекту, а викладачі перед початком викладання дисципліни пройдуть навчання в центрі сталого тваринництва Республіки Словенія, щоб реалізувати кращі педагогічні та сільськогосподарські практики на теренах Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Доцент кафедри технологій у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві
Наталія Грищенко.
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook