ТИЖДЕНЬ ЦИКЛОВОЇ КОМІСІЇ З ЕКСПЛУАТАЦІЇ МАШИН І ОБЛАДНАННЯ ТА ФУНДАМЕНТАЛЬНИХ ДИСЦИПЛІН

24 листопада 2023 року
       Тиждень циклової комісії з експлуатації машин і обладнання та фундаментальних дисциплін, який проходив з 14 по 20 листопада 2023 року, вже традиційно був присвячений Дню працівника сільського господарства. До організації та проведення запланованих заходів долучилися усі педагогічні працівники циклової комісії.
       Викладач дисципліни «Технічний сервіс в АПК» Сергій Топчій провів відкрите заняття на тему «Перевірка вузлів та технічне обслуговування кумулятивної системи живлення дизельних двигунів із безпосереднім впорскуванням палива Common Rail» у форматі майстер-класу, під час якого викладач продемонстрував студентам третього курсу спеціальності 208 «Агроінженерія» групи МН212 роботу стенду-макету «Система живлення дизельного двигуна Common Rail». Здобувачі освіти мали можливість наочно ознайомитися із роботою обладнання та кожного з його складових. В режимі реального часу було виконано регулювання кількості подачі палива, яка фіксувалася у спеціальних ємностях стенда; зміну обертів роботи двигуна (звертаємо увагу на те, що сам двигун на стенді відсутній, тому зміна обертів, яка регулюється цифровим приладом, виражається в швидкості спрацювання форсунок та кількості подачі палива). Студенти дуже зацікавилися режимом роботи форсунок 2х2, бо саме цей режим роботи паливної системи на двигуні дає суттєву економію палива в процесі роботи машини. В процесі демонстрації роботи стенду було дуже багато запитань, на які всі отримали фахову відповідь.

       Викладач дисципліни «Основи нарисної геометрії та інженерна графіка» Світлана Приходько провела конкурс-гру «Оптичні ілюзії в нарисній геометрії», на яку були запрошені студенти другого курсу спеціальності «Агроінженерія» групи МН221. Для об’єктивного оцінювання результатів конкурсу було сформоване журі, до складу якого увійшли викладачі циклової комісії Андрій Дворник, Євген Іванов, Олександр Кириченко, Володимир Мошко. Під час демонстрації оптичних об’єктів на екрані студенти мали змогу спостерігати, як змінюються фігури чи їх сприйняття, якщо змінити ракурс перегляду або відстань до картинки. Заключною частиною конкурсу було створення ЗD-фігур і об’єктів із пластиліну та гнучкої проволоки. По закінченню заходу журі визначило переможців конкурсу, які були нагороджені солодкими призами.

       Викладач дисципліни «Трактори і автомобілі» Андрій Дворник провів для студентів груп третіх курсів спеціальності 208 «Агроінженерія» пізнавально-інтелектуальну гру «Хто Я?», переможець якої Михайло Раднянко набрав найбільшу кількість балів та отримав в подарунок фірмову футболку.

       В рамках Тижня циклової комісії з експлуатації машин і обладнання та фундаментальних дисциплін Олександр Кириченко, голова циклової комісії, став учасником Всеукраїнської науково-практичної конференції «Сучасні тенденції соціально-економічних перетворень в умовах війни», яка проходила на базі ВСП «Фаховий коледж транспорту та комп’ютерних технологій Національного університету «Чернігівська політехніка».

       Викладач дисципліни «Ремонт машин і обладнання» Олександр Кириченко для студентів третіх та четвертих курсів спеціальності 208 «Агроінженерія» провів інтелектуальну гру «Брейн-ринг». За рішенням журі перемогу отримала команда четвертого курсу, хоча всі учасники відзначилися своєю активністю та логічними відповідями. Від участі в грі усі учасники отримали масу позитивних емоцій та вражень.

       Дякуємо викладачам циклової комісії за допомогу в організації та проведенні Тижня циклової комісії, цікаві та якісно підготовлені заходи. Бажаємо усім натхнення та творчих здобутків!
 
Олександр Кириченко,
голова циклової комісії з експлуатації машин і
обладнання та фундаментальних дисциплін
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook